18 ägg
2 kg vitt kött, tex. kyckling
1 kg Haricuvert
1 kg morot
50 g blötlagda skogsöron (torkade svampar)
1 burk blötlagda finstrimlade bambuskott
2 krus färsk koriander
1 dl chiliolja
200 g potatismjöl
2 dl sojasås
2 dl risvinäger
25 korn Vitpeppar/Cheshuanpeppar
1 dl sesamolja
4 st purjolök, strimlad
8 liter buljong
15 g Glutamat (MSG), Kan givetvis uteslutas (Thai fisksås är ett bra alternativ)
Socker efter smak
Matolja
Strimla bambuskott.
Koka kycklingen i saltat vatten (skumma väl) med några lökar och lite morot
Blötlägg torkade ingredienser i kokande vatten.
Krossa pepparkornen.
Hetta upp lite matolja i grytan.
Tillsätt pepparkornen, låt dem fräsa en stund och tag sedan upp dem.
Tillsätt purjo, buljong, pepparkornen, svampen (strimlad), bönorna, ev. MSG och soja.
Rör om och ringla försiktigt i de uppvispade äggen.
Tillsätt chiliolja, sesamolja och koriander.
Smaka av med vinäger, socker, salt & vitpeppar. Soppan skall smaka starkt och syrligt.
Red ev. soppan med maizena
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar