Kände att det var dags att värma upp inför den stundande tävlingen: Kylskåpsutmaningen...
I dag blev det en potatis:
PotatisGnocci med potatisconsomê, ElBulli style
Jag tog en bakpotatis och skalade grovt till en kub
|
Kuben tärnades |
|
och kokades i lättsaltat vatten |
|
Kokvatten mixades med alginat |
|
Sedan mixade jag ner potatisen och smaksatte med vit tryffelolja, salt och peppar |
|
sedan ner i sifonen |
|
Meanwhile in another part of the galaxy: Potatisskalen rostade jag i ugnen |
|
Kokar upp vatten, och salt med skalen, sen får detta vila i en timme |
|
Spritsar ut korvar av alginatmassan i ett calcicbad och klipper kuddar med sax |
|
Här är de färdiga gnocci-LIGHT-kuddarna |
|
Resultatet av vedermödorna :) Serverade detta i potatisbuljongen från de rostade skalen med en dill och sockerärts olja + ett ägg creme fraiche |
Kul att leka lite ibland :) Egentligen kanske jag borde städat och tvättat istället, men...nu blef det så här...igen...
-Åke