Kände att det var dags att värma upp inför den stundande tävlingen: Kylskåpsutmaningen...
I dag blev det en potatis:
PotatisGnocci med potatisconsomê, ElBulli style
Jag tog en bakpotatis och skalade grovt till en kub
 |
| Kuben tärnades |
 |
| och kokades i lättsaltat vatten |
 |
| Kokvatten mixades med alginat |
 |
| Sedan mixade jag ner potatisen och smaksatte med vit tryffelolja, salt och peppar |
 |
| sedan ner i sifonen |
 |
| Meanwhile in another part of the galaxy: Potatisskalen rostade jag i ugnen |
 |
| Kokar upp vatten, och salt med skalen, sen får detta vila i en timme |
 |
| Spritsar ut korvar av alginatmassan i ett calcicbad och klipper kuddar med sax |
 |
| Här är de färdiga gnocci-LIGHT-kuddarna |
 |
| Resultatet av vedermödorna :) Serverade detta i potatisbuljongen från de rostade skalen med en dill och sockerärts olja + ett ägg creme fraiche |
Kul att leka lite ibland :) Egentligen kanske jag borde städat och tvättat istället, men...nu blef det så här...igen...
-Åke