Sagt och gjort, nu ska det skapas Äppelkaviar!
På första bilden har jag grejorna som behövs.
Två sorters äpplen ska pressas och silas.
Kanel och balsamico ska vara till garnering/smaksättning
Alginat och natriumklorid för att göra själva rommen. Bakpulvret har jag för att sänka äppeljuicen's syra lite (höja PH't), annars fungerar alginatet inte så bra.
Nu är äpplena pressade
Och efter skummning och silning blev detta kvar av 5 äpplen
:)
Granny smith äpplena reducerade till sirap, ska ha dem för att smaksätta rommen senare.
Har även mixat ned Alginat / bakpulver i den vänstra äppeljuicen
Nu är det dags att tillverka romkulorna, cool som faan. Det fungerar faktiskt. Efter detta bad med klorid så ska de sköljas i vatten (vänstra badet), smaksättas med äppelsirap, kanel och balsamico.
Och här är resultatet av alla vemödor:
Skulle jag servera detta så garnerar man med lite äppelsnö (skumma äppejuice med Lecitin och frys skummet) men nu var det ju bara träning.
Och JA, det blev jättegott!!! Men skumt, konsistensen och smaken stämmer som inte med varandra, en riktig specialare ala El Bulli