Sök på bloggen

fredag 14 januari 2011

Min norrlands- / höstvariant: renfilé Oscar

Bilden visar orginalOscar

Färdigt på: 40 min 1 portion

Ingredienser
  • 150 g Renytterfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 3 st gula vaxbönor eller i värsta fall gul paprika
  • 3 st gröna bönor
  • 1 tomat
  • 3 st kräftstärtar
  • 3 skivor KarlJohansvamp eller skogschampinjon
  • färsk timjan

choronsås (tomatiserad bearnaisesås):
  • 1 st äggula
  • 200 g smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 tsk vatten
  • 1 kvist färsk dragon
  • 1 kvist bladpersilja

lite Machesallad

Tips
Servera med sellerimos. (Rotselleri/potatis/smör/grädde och lite persilja)

Tillredning

Putsa och skär filén i 3-4 cm skivor och banka ut tilll rund och fin platta. Salta och peppra köttet runt om och vänd i mjöl. Stek vackert brun i smör och olja, låt vila. Håll varmt. Skiva svampen vackert och stek i smör, droppa på tryffelolja. Choronsåsen: Smält smöret. Vispa ner tomatpurén i äggulorna i en annan kastrull. Tillsätt lite vatten och låt puttra på låg värme. Vispa hela tiden tills äggblandningen når en temperatur på 37 grader. Det ska bli luftigt. Kolla temperaturen på smöret, det ska också vara fingervarmt (37 grader). När båda koken har samma temperatur, vispa ner smöret i äggen i en tunn stråle. Salta och krydda såsen med dragon, citrus och persilja. Koka bönorna 5 minuter i lättsaltat vatten och en klick smör. Skålla, kyl och skala tomaten Kärna ur och tärna tomaten Lägg upp: Selleri qurnell vid sidan Såsspegel Gula bönor Kött Duscha ev. med sprayolja eller pensla med olja Gröna bönor Svamp Garnera med lite tomathack på såsen, timjan och machesallad

Inga kommentarer: