Förberedelsetid: 15 min
Färdigt på: 3 tim
Ingredienser:
- 2 st filéer inlagd sill (ca 200 gram)
- 60 g saltgurka
- 1 st syrligt äpple
- 200 g inlagda rödbetor
- ½ dl kapris
- 0.5 st rödlök
- 1 dl senapssås
- salt/vitpeppar från kvarn
- 2 msk Slottssenap
- 1 msk socker
- 1 krm salt
- 0.5 krm vitpeppar
- 1 tsk äppelcider vinäger
- 1 dl matolja
1. Börja med senapssåsen: Blanda samman senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Om såsen skär sig, häll i några droppar vatten och fortsätt vispa tills all olja är inblandad.
2. Skala löken och skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet, löken, sillen, rödbetorna, potatisen och delikatessgurkan i små tärningar. Blanda tärningarna med senapssåsen.
3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar eller senap. Allt efter egen smak. Låt gärna sillen dra till sig över natten före servering. Sillsalladen kan garneras med äggklyftor och spritsad vispgrädde.