Träffat massor med vänner och kockar, en härlig tillställning.
Och det häftigaste var att vi bestämt att åtta av oss (mästerkockar, kokboksförfattare och vänner) ska träffas till kvällen och laga varsin rätt och på det sättet få en hejdundrande avsmakningsmeny.
Jag, Linda Tjällberg med man Roger tog sikte på hötorgshallen och handlade loss som de nerdar vi är.
Jag fick med mig blåmusslor, diverse grönsaker, grädde och några flaskor torrt vitt vin.
Linda rockade loss på hängmörat oxkött m.m
Efter det blev det taxi hem till Jessica i Nacka.
Det var nu det började. Jessika hade ett "barkök" av kompakt modell, och vi ville ju alla vara i köket så det blev en tight logistikövning att ta sig in, runt och ut. Det är vid sådana tillfällen man verkligen kommer varandra nära! :)
Först ut var Gunnar som bjöd på en thaiinspirerad trio.
Hjärtmusslor
*ingen bild på dessa*
*ingen bild på dessa*
Sen var det Pernillas tur att efter lite logostikövningar, disk och sånt att äntra köket.
Tartar på salmalax med tillbehör
Efter det blev det dags för mig att jobba.
Jag bjöd på en Moules Marinare med Jessicas vitlöksbröd till
Blev en kanon Moules med saffran, fänkål, morot, tomat, vitlök, chili, persilja, grädde och mycket torrt vitt vin |
Nu var det Lindas tur
Här slank Jessica in med en cleanser i form av: grapefrukt / campari sorbet, klockrent!
*ingen Bild*
*ingen Bild*
Och Jessicas rätt blev en variation på köttfest med ett kryddigt smör
Anette snodde ihop en underbar dessert med mycket vit choklad
Linda2 hade en bricka med fantastiska ostar och tillbehör
*ingen Bild* Osäker på om det var promillehalten eller om vi helt enkelt var för mätta, men kamerorna glömdes bort!
Lite mingelbilder:
Lite mingelbilder:
Gäster: Linda Råberg, Anette Rosvall, Gunnar Mattiasson, Pernilla Elmqvist. Roger Tjällberg är kypare, jag tar kortet och Linda Tjällberg slavar i köket |