Marianne var inte så köttsugen igår, så då blev det "Plan-B", men idag var det dags för "långkoket": Osso Buko!!
Osso Buko med svamprisotto och salsa verde |
Osso Buko
4 skivor kalvlägg med ben
skal från ½ citron + saften från citronen
1 morot
1 gul lök
2 stavar selleri
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
½ dl grovhackad persilja
2 msk vetemjöl
olja till stekning
Salta och peppra köttet och vänd i mjöl
Bryn köttet och ställ åt sidan
Deglacera med vinet
Lägg i kött, grovhackade grönsaker, citronskal/saft, tomatpuré
Späd med lite vatten
Sjud i 3 timmar under lock, rör runt nån gång då och då
Smaka av med salt och peppar
Salsa Verde
2 dl hackad persilja
resten av citronskalet
2 klyftor vitlök
½-1 dl olivolja
salt/peppar
Kör alla ingredienser släta i mixer
Smaka av med salt och peppar
En juste risotto fixar ni själva, visst :) |
Shiitake |