Grundkrydda: Adams Rib/Rub, glace: Borsén's BBQ-blues mixat med Texas Honey.
Dag 1: Saltlake 6%
Då får vi se om ett par dagar, snart är det långhelg. Då blir det dags att köra dessa bitar i rök/grillen i "några" timmar.
Dag 2: Inget spännande att visa upp, har plockat upp köttet ur lagen och lagt det i plastpåsar som nu vilar i kylen
Dag 3: DDay
Gick upp 8:30 och startade grillen, vattnade en hink hickory och plockade fram Adams och mina favo BBQ-såser
Uppstart 08:30 |
09:00 Köttet rubbat med Adam's |
10:00 Om någon undrar så är det en blivande Pulled Pork som ligger uppe på hyllan och gottar sig |
11:00 Första lagret BBQ-sås (BBQ-Blues: Tack Christer och Jonas) |
12:00 Mer mopping |
Smoking... |
13:00 Äntligen börjar det likna något ;) |
13:00 Bit #2 |
14:00 |
14:00 Nice |
PP'n börjar se bra ut också |
15:00 |
15:00 Pulled Pork'en färdig ;) |
16:00 dags för smakprov |
16:02 Skär lite skåror i köttet för att få ner såsen ordentligt och slår in köttet i folien för att det ska möra till sig i de egna safterna sista timmen |
16:05 Smaktest, mums mums. Jäklar så gott. Bara en timme till nu sen får det lov att vara klart (8 timmar BBQ). Nu kom jag precis på vad jag glömt idag: Klä på mig! |
17:15 Äntligen färdigt efter 8 timmar i grillen |
Och kniven bara glider ner i det saftiga köttet ;) ;) |
Sjukt gott, synd att det bara är jag som kan äta det. Marianne käkar inte mängder av kött. Och jag som har 3kg. plus ett lass med PulledPork : DrAtkins here i come, eller så blir det akuten :) |
Glace Porr |