Sök på bloggen

söndag 28 augusti 2011

Mer söndag 28 aug, Matfesten

Igår blev jag tillfrågad av Leif om jag inte ville hjälpa till lite när han skulle ha ett inspirationsseminarium på Matfesten.

Självklart, sa jag omedelbart. Och det visade sig bli en höjdartimme med mycket Rock´nRoll. Härligt att få laga mat med Källarmästaren själv, känner mig verkligen priviligerad, en ära.

Nog med snack, här kommer lite bilder!

Suit up

Det gäller att lyssna noga, här är en kille som vet var skåpet ska stå

Leif visar exakt hur karljohansvampen ska skäras

Inga felmarginaler, här är det 100% precision som gäller

Grabbarna verkade nöjda med resultatet :)

Och här har vi några bilder från lördagens middagstips som bestod av Lammkotlett med brynt salviasmör och rostat vitlöksmos
Här lagas det för fullt, hackar purjolök som ska brynas och sedan tillsättas till moset

Mannerström kunde inte hålla sig utan blev tvungen att kontrollera om jag stekt köttet ordenligt

Oroligt såg jag på när han skar ner i det nystekta köttet, och phew: Det var perfekt ! :)


Det enda som inte stämde var att jag spritsade moset och hade skurit ett för litet hål så moset såg mer ut som en hög gnocci


-Åke

Bildkälla: Marianne Forsman & Mona Löfbom

Laxtartar på Mannerströms vis

Laxtartar på Mannerströms vis! (som jag minns den)

4 portioner:
200 g Laxsida av bästa kvalitet (Sushi grade)
1 finhackad gul lök
1-2 msk mycket finhackad purjolök
1-2 msk färsk riven pepparrot
1 msk finhackad gräslök
En ordentlig vippa Dill som finfördelats
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

2 dl hönsbuljong
2 dl olivolja

Skär laxen mycket tunt, putsa bort ev bruna delar
Förbered alla grönsaker i separata skålar
Lägg laxen snyggt på uppläggningsfat
Salta och peppra rikligt
Garnera snyggt med grönsakerna
Vid servering: koka först upp buljong med olivolja
Toppa tallrik med pepparrot
Häll på rikligt med den heta buljongen
Strö över dill
Servera genast

Söndagen den 28 augusti på Matfesten, äntligen ordning på kameran igen

Så!

Nu efter formattering och scanning av minneskort så är äntligen kameran ok igen, här kommer lite bilder från dagens övning i Krafttältet.

Idag skulle jag servera Ost och laxsoppa med tillbehör (Torkat pancettaflarn & chiabata med delikatesssmör)

Som avslutning blir det lime/mynta-marinerad jordgubbe med vaniljglass och polkaströssel

Nöjd Åke redo för batalj

Det gäller att ha inlevelse


Staffan visat mina moment för vår kräsna publik, denna gång förstärkt av Leif Mannerström

Oroligt väntar jag på ev. reaktioner

Men det verkar flyta på bra, härligt

Och även publiken verkar nöjd