Sök på bloggen

fredag 31 maj 2013

Snart helg! Sommar i Maj

Vecka 22, 2013: Snart är helgen här!

Phew...

Har haft en jobbig vecka på IT-jobbet så här i betygstider, men vi har haft en underbar vecka med sol, sol och mera sol, så det kompenserar mer än väl den höga arbetsbelastningen.Nu när helgen närmar sig så börjar inspirationen så sakta smyga sig på.

Jag har flera projekt som jag hoppas att jag hinner och orkar med.

-Växthuset som så sakta börjar ta form nu.
Det gamla som jag skaffade i fjol: ett i aluminium/plast blev ingen hit: Först blåste det bort 2 gånger och fick byggas upp från grunden gång efter gång. Sen glömde jag skotta av snön i vintras vilket gjorde att hela skiten rasade ihop i en hög söndervridna delar.


Embryot till mitt växthus
Söndag: Idén börjar ta form: 22 graders lutning, nu ska väl faan snön kunna rasa av.


Denna gång bygger jag ett växthus från grunden i trä och glas, hoppas jag tänker rätt och att det blir så bra som bilden jag har inne i skallen, vi får väl se!! Hoppas att Marianne har tid att piska på mig ordentligt, så att det nu blir gjort nån gång.

-Fläsket i kitteln.
I måndags fick jag en massa fläsk från underbara Lena Lundkvist, detta har legat i en 5%'ig kryddlag hela veckan och planen är att det ska rökas i morgon, lördag.

Fredag 18:00. Började redan i kväll med fläsket, laddar bradley'n och hoppas på smaskens fläsk i morgon :)
Lördag 11:00. Här har vi resultatet, en större bit är redan uppskuren och paketerad. Leg'en blir det väl bara att GO-karva ur. Gott som F.N blev det då ;)


-Middag.
Jim Ortez, en god vän på Facebook gjorde en underbar skaldjurssoppa med jätteräkor, musslor och annat gott i Latin style (som alltid med Jim), så nu MÅSTE jag göra en skaldjursgryta, jag bara MÅSTE!!!
Middagen fixad: Marulkskind, kammussla, blåmussla, Bouillabaisé bas, Check

-Lunch.
Sen är det ju frågan: Vad ska jag göra som lunchmat till jobbet på måndag!? Ja vi får helt enkelt se vad som händer...

Lunchmaten blev: Filégryta med ris (en tomat/gräddbaserad gryta med fläsk och kycklingfilé, morot, sellerirot och oregano)

-Åke