I dag blev det dags att leka med en kyckling (ICA's egna majskyckling, hittade inte Bjäre)
Köttet åkte in i vakuumpåsar med en sked ankfett (inte till apelsinvarianten) och vaccades
SousVide supremen drog jag igång på 67 grader och stoppade ner alla påsarna
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWQoThu0voIopQf3kzC-ioWPGBv10pJOOcPen2AhXSly-Gp9PDYmYHs1CHySWciFNiltHt1UBzY_NYxkhzTptz-IY1g_6phc3LoR8IKdgiPuY-tgWS5ZLCVhuuro2Po85psWPkoHBSVtbM/s320/DSC03111.jpg) |
Kokade apelsinzest med socker och vatten en stund som garnityr |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLrul1N7R8O1alUdxYXuL9gH7jdUzTsmVloE-0il_IenpsL9F2mc9qyhhEi-_8bucsZRE9mCbpXP03LPiC6xaYsUmJDXX5MK-zkW4z768u_6rebdl9WnZYxBabshKJaky5HajS7ycoCIr9/s320/DSC03114.jpg) |
I går kväll så började jag med att stycka upp kycklingen i sina beståndsdelar. Lår och vingklubbor franskputsade jag och saltade/pepprade |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-w26UunznknM-hTQcgV6ytINlLt6SudVgPmND0EfV6msxOZctPy0jOmejmAF1zEJqKHuOkm2AS7lUFvGoehppMXDmupnc1bNdgD60n3ZsFaS5HdfJRXgLn3VICGB99UJzByRGrIDUkfXb/s320/DSC03115.jpg) |
Ett bröst fick några skivor bacon och lite sambal olek runt sig |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb2qGSrSGXtW6S8EGthTSKwtjaWVG7IA6gwO5arbvpgzaeqRiaRkY-oBBUO1oPsOhSesONEid6W79cuThuAuBMwXetIfHV9o-SbtcGOlYArl5B78bIyi30shRcoMJbUkw8rpzo-FRB18wa/s320/DSC03118.jpg) |
Det andra bröstet gjorde jag en apelsinskal/ingefära/lök mix till |
Skrov fick sällskap av en morot, lite purjo, 2 lagerblad och ½ liter vatten
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJiw9hqoLeVRXmaXLrN38UUZkPVyFzHlYQPt1Th9PTiLkHSGdkcH-NZkmZ2KwG8gAefR_B7S-6rmI-2ZI1Tr2AM-6_nwdda6qrxAxPqYPxzJ9ZWjFqJ1jrbjSr4bivdV6_Yp5eGtpkUMUS/s320/DSC03126.jpg) |
Moset: Mandelpotatis, lite purjolök, fond, smör, en skvätt grädde |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP9YzkZIn65_bqDn4cxx-I9RdgETu45eWPNHdtaqzjps_RLg7VQpw0IsVGBP_itr-zvUd1f7a-ExTxQdZiQSvxdU5A6L1WtuGLqg_Xd3AKMuRN4u6yFGc5SsUMawGSNLFz2NpGahgscsb8/s320/DSC03123.jpg) |
Här ligger köttet och kyls ner efter 20 timmar i SVS'en |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAYG8ATBwVPz7MicvVdHOdZiChLhM5KE9_uXDuS7_l7218GE6ZFUFpxun0R-kVt2Gdmdl3w8eK0cLhXtgDjS4v7mv4vyVcVK-HijMCejDuWlRC7L0dRD1ujUmPAY3fPC0N6FEI8xuzHwZU/s320/DSC03127.jpg) |
Rev lite potatis som garnityr |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg60H-FfV4fU0UzbwHDPf3i2ZKfH8_uvFISG_AZPMRN3FE8ShJSV22_FZ2Mw6iOLmzIOJq2rgmDV-7R-0PLuow00HHaAuRs2TVtrvlzK3DkG0zmtH2ncN9KpLSiy6BV2JMa1GIgCLANUihA/s320/DSC03132.jpg) |
Här är mina garnityr: potatis, persilja och purjolök Allt fritterat |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBm71V1yD6sH5LTDeGsHaY740_Olq_m7i7nQHSb-8GcApxZ9Dg-CCFGU-dClFy8BJHo97_wz0dUKB8-yhj7BlJZm0L6M22vyqKzZDUhmZ05pAQR6wbfJG0VTMeFJLKmjD5ybiFkSEm2R_E/s320/DSC03133.jpg) |
Såsen gjorde jag av fond, alla köttsafter från påsarna och en skvätt apelsinlikör, avslutade med en ordentlig klick kallt smör (beurre montage), skummade såsen med stavmixer vid servering. |
Avslutade det hela med att grilla klubborna i ugnen (229 grader) och när de nästan var klara så fick de sällskap av filéerna och skinnbiten som fick rosta till gyllene.
Skar upp 2 cm skivor av filé och varvade filé med klubbor på en bädd av mandelmos, sås och garnityr gjorde anrättningen komplett. Även några duttar lagrad balsamvinäger fick plats.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidaSy2LsVh5EQ1-QhxkF1iZ-IEoHPPeK_nJ6bwCsk1u6TTQ3i9zYoFltcD5d9lbYU6QQ6jD6ywtnT5uXAVvsPCRSpfdx-4krfajHUfewSKf5jAkomGvWpWGbEJtwBI4HXOwN8w-Q584KTC/s400/DSC03136.jpg) |
Blev väl ganska ok, visst! |