Lax i buljong |
2-3 portioner / 15 minuter
150 g Laxfilé
1 morot
1 bit persiljerot
1 bit sellerirot
1 bit kålrot
4 körsbärstomater
1 liten gul lök
30 g hårdrökt sidfläsk
3/4 liter grönsaks eller höns buljong
svartpeppar
lite krasse
- Strimla lika stora och samma mängd av rotfrukterna
- Tärna fläsket och knaperstek, låt rinna av på papper
- Fräs löken lätt i pannan och tillsätt sedan buljongen
- Häll över buljongen i kastrull, peppra lite
- Koka rotfrukterna i buljongen tills nästan klara, skumma vid behov efter uppkok
- Ta upp rotfrukterna med hålslev
- Klyfta tomaterna
Vid servering:
- Strimla lax i ½ cm strimlor
- Garnera tallrik med rotfrukter, tomat
- Koka buljongen och lägg ner lax med hålsleven, vänta 30sek och ta sedan upp fisken och lägg ovanpå grönsakerna.
- Häll på buljong
- Toppa med fläskkrisp och lite smörgåskrasse
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar