Sök på bloggen

lördag 25 februari 2012

Black seafood tagliatelle

I dag blev det svart pasta till middag



Black seafood tagliatelle
3-4 portioner

Pastan:

  • 2 dl durumvete
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 små ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk frystorkat bläckfiskbläck
  • ½ tsk salt
Rör samman i matberedare och plasta i kyl 1 timme
Kör smidigt i pastamaskin och strimla till tagliatelle

Såsen:
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2½ dl grädde
  • 1 msk Kavli räkost
  • 1 msk getost
  • 1 msk skaldjursfond
  • 10 blåmusslor
  • 1 dl skalade frysta räkor
  • 1 msk matolja
  • 1 tomat, skållad, urtagen och tärnad
  • Salt och peppar efter smak

Fräs hackad lök i olja och tillsätt sedan finhackad vitlök
Slå på vin, låt koka upp
Häll i fond, ostar och grädde, sjud...
Tillsätt musslor och vänta tills alla öppnat sig
Smaka av med salt och peppar
Tillsätt räkor och tärnad tomat, ta av från värmen

Blanda pasta med sås och lägg upp, toppa med lite persilja


Detta är supermums, bilden säger mer än 1000ord, visst?

Inga kommentarer: