Tidigare i veckan antog jag en utmaning med Mats Melander: Vem gör den bästa varma mackan!
Handsken kastades och...
...Här kommer en liten redogörelse över mitt taffliga försök till en varm macka ;)
Min varma macka! |
Detta var verkligen en smakexplosion i munnen, eller som AndreasW skulle sagt "Den faan knu...r i munnen!
Jag började med att göra ett valnötsnougatin... |
...som jag mixade grovt |
Här har jag stekt bacon mellan två plåtar i ugnen: 180grader 10 minuter |
Mackan kan inte bli hur stor som helst så bröden delade jag på mitten |
Här har jag skurit upp rå gåslever |
Alla proteiner förutom bacon: Ugnsstekt oxmärg, kallrökt älgstek, gåslever och getost |
Försteker bröden |
Lager ett: getost och bacon |
Lager två: benmärg, fikonmarmelad och lite flingsalt |
Lager tre: Älgstek och gräslök |
Lager fyra: Fräst gåslever med valnötsnougatin |
Stekte härligheten under press i fettet från gåslevern |
Och till sist: resultatet :) |
3 kommentarer:
Där kom jag visst en skvätt! ;)
Men Mats då! :)
Herregud!!
vilken macka. den skulle jag kunna smälla i mig genast.
Skicka en kommentar