I dag tänkte jag leka lite med en mussla :)
Lättrökt pilgrimsmussla med svartrotskräm, rökt sidfläsk och blodkorv (fick endast tag i blodpuddning, men det går också bra) |
Jag började med svartrotskrämen:
2dl svartrötter, skalade och hackade i bitar
½ mandelpotatis
½ dl vispgrädde
2 msk vatten
2 msk smör
lite fänkålsfrö
salt/peppar
Körde allt i ThermoMixern i 10 minuter och passerade sedan genom sil och in i spritspåse
Tärnade den feta delen (under skinnet) av rökt sidfläsk i 2 mm tärningar
Tärnade en skiva blodpudding i 3mm tärningar
Stekte först fläsk i lite olja, sedan blodpuddingen och till sist pilgrimsmusslan som jag först skurit ett korsmönster på ytan. Liten smörklick på slutet
Montering:
En blob kräm utdragen med gaffel
Musslan vid sidan
Garnera utdraget med fläsk och blodpudding
Snygga till med lite microsallad och liten rädisa
Droppa kallpressad rapsolja och salta musslan med flingsalt
Kör några tag med pepparkvarnen
Ladda rökmaskinen, sätt på kupan på serveringstallriken
Glänta och kör in ordentligt med rök
Servera efter 2 minuter