Denna helg blev det att leka lite med det lite åsidosatta sidfläsket.
Det kanske inte är alla som vet men i Kina är det ansett som den bästa styckningsdetaljen på hela grisen.
Och sen: Var kommer Bacon, Pancetta mfl. ifrån? Jo Sidfläsk :)
Vad skulle palt eller kroppkakor vara utan sidfläsk, raggmunkar, tjock ugnspannkaka. Ja listan kan göras lång. Fläskfilé HAH, Sidfläsk Rules Dot.COM
Så här gjorde då jag denna gång.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivzy2JZr7TYGUsdquXb8KjVciDkP9cfLU5R64z82JtRTIObHUvV003_t2lVRG-wa8ZDDblfTk1vUNnJ0SwJOEEHyrQxu7tXO9QOODEMGv287gtd8phPBXLTJBNLdMWAswQnQU3OHUELQ7b/s1600/Belly02.jpg) |
Först hackade jag svålen med knivspetsen, sen skar jag snitt över hela sidan. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinC5qjYukVZTUrVgQkPtPQSjCQbQUt3i2cmWpaRs8cW3DoKKBlY7JzyMTjDSztQYrfaHf0iu_O5CS-eBxigWcPQVPojoTjZReuvknaVcuLS4IuS3kvQc3Mxpmn3ZhTGf2pQRE3LOyX1IA4/s1600/Belly03.jpg) |
Här ett kina-tips! skållar svålen med kokande vatten. Den drar ihop sig då och blir mycket krispigare på slutet. Samma ide som med Peking Ankan |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhStV9b-ysxSeHhnvN2UP2Gz-DQsnI4UihrKkoGGbJeZ32zvadbw9dLm8-lsD0yHdc19_cVri1z9mQY0-5iYFp-d-QMx1wjsMXHAk1ZA5wosHbu-KU3uYIvsYpJXJiOokm9vjS_SkhcjkF1/s1600/Belly04.jpg) |
Saltar svålen och gnider in undersidan ordentligt med min favoritrub (Cockies) |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0A7xMwaMqh_4gyFd61YBjKFM8Xha2hlEEhuBxkbxjgzZlRVrg7Vu9ueFXa_90mZP1LKf52V3TaAZZbBv9kWfORlunzqCqDOY6Xz1yFTlJoolJnS8K1pTi_iACOYkZ86jibGYfH7IwLFgQ/s1600/Belly05.jpg) |
Ännu ett trix: drar över svålen med lite vinäger. Vad gör man inte för ett perfekt crackling ?! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEJmBTvR1DMN82i0HnkFabtdY_j4fTb6dJhrd9SNxXB1gSigNvNjUdh8-IhX3MvbLLs4eyYgEQOoq-rsILYo0X7vmrBYSg0pswJCgls7ByY1uEfK-pzY9lSwpaaW2VO6hH76D5i44aogT4/s1600/Belly06.jpg) |
Dags att torka/vila ett dygn i kylen |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiROXfyRcXbeNBwvBO5McSpnHbh_RHiuyxkZfBd395fouo6ofG2xegHc0mafTDjgyc6RmkiHHnxfpIzYQkY4p3FqQ3QuKc1iaBUq_T29IQz429o2bbSnQuyG_O5zjFK557UuLYSuxhek0m1/s1600/Belly07.jpg) |
Äntligen Ugnsdags! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYZvCip877pzdUhPec0OKH4mwXdBfhmwJ2GcdBi2XH7MMS49Y5VUPeHQfPm3rwgAehLo3Jgu-JKcJi9s0M9dyoRfBUgt8ki_O9I5X3mioK-OoNuGNpM5NxitZlqvs9xjUs8wrJErf-DiGa/s1600/Belly08.jpg) |
Efter en timme i 180c |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8BE29ODTxLx7A8LTGJMrxmZnp5xUsHSttw5XO2cBC-5_XVJfsSzfk_8tdQPZuNN2_IaseH5pLL0XowQTbkj_VeICZO0k1dVKtUdOZqX_I8fhl79LKZcEH7YQu_V0QdAPkHh0PVsgm0fZ2/s1600/Belly09.jpg) |
2.5 timmar senare: DONE!! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgY4A4JcpMkGAFGBXYQFO1EY2Tl8sLIx4l_YPywXexbPmDPztpt_bW9xWi2W_0qNNPq-cNXcqRDey9UgmMf2scIOZv-fRnbViHM8eWeBeIKb-4f722wecmRnYr4XlSqvzPatQQ1bnlmqd92/s1600/Belly10.jpg) |
Ett snabbt litet upplägg, snålvattnet rinner ur mungiporna. Ta bitarna på en bädd av rödkål, en svampsirap på toppen, Check!! |
Just det höll på att glömma: När jag ändå stökade runt i köket och hade ugnen igång så bakade jag lite olivbröd också:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1Nhgg-2AIhFvO0npAcQO-7Lg_o5_uPlw7B_TFt_sQ-wTm3um-JW9POrv5cGN5ikKqgd7IgN3lB06aVSOgQc996dfty0t8SFqF6N2COlgy-MB-XTm7W5xR6FUeMHlr7NghV6t5QukHJ1xc/s1600/Olivbro%CC%88d.jpg) |
Franskbröd ála baugette med inlagd olivsallad i degen
|