Sök på bloggen

lördag 25 januari 2014

Crispy BellyPork

Denna helg blev det att leka lite med det lite åsidosatta sidfläsket.

Det kanske inte är alla som vet men i Kina är det ansett som den bästa styckningsdetaljen på hela grisen.

Och sen: Var kommer Bacon, Pancetta mfl. ifrån? Jo Sidfläsk :)
Vad skulle palt eller kroppkakor vara utan sidfläsk, raggmunkar, tjock ugnspannkaka. Ja listan kan göras lång. Fläskfilé HAH, Sidfläsk Rules Dot.COM

Så här gjorde då jag denna gång.

Först hackade jag svålen med knivspetsen, sen skar jag snitt över hela sidan.

Här ett kina-tips! skållar svålen med kokande vatten. Den drar ihop sig då och blir mycket krispigare på slutet. Samma ide som med Peking Ankan

Saltar svålen och gnider in undersidan ordentligt med min favoritrub (Cockies)

Ännu ett trix: drar över svålen med lite vinäger. Vad gör man inte för ett perfekt crackling ?!

Dags att torka/vila ett dygn i kylen

Äntligen Ugnsdags!

Efter en timme i 180c

2.5 timmar senare: DONE!!

Ett snabbt litet upplägg, snålvattnet rinner ur mungiporna. Ta bitarna på en bädd av rödkål, en svampsirap på toppen, Check!!

Just det höll på att glömma: När jag ändå stökade runt i köket och hade ugnen igång så bakade jag lite olivbröd också:

Franskbröd ála baugette med inlagd olivsallad i degen

Inga kommentarer: