Jag skulle bjuda på middag för ett par veckor sedan och var sugen på att ha glass till efterrätt.
Hemlagad vaniljglass är ju gott men kanske inte det hetaste på kartan, så jag jazzade upp den genom att göra skålar av toscaflarn:
TOSCAFLARN
Till 15-20 flarn
l00g mandel (1 1/2 dl)
100g delikatessmargarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk sirap
Värm ugnen till 200".
Skålla och skiva mandeln (även mandelflarn kan användas).
Blanda alla ingredienserna en kastrull.
Låt smeten sjuda men inte koka.
Bred ut bakplåtspapper på plåtar.
Klicka ut 2 tsk av smeten åt gången, håll ordentliga avstånd annars flyter det ut som på bilden.
Grädda i ca 5 min. (Passa noga, det går FORT)
Låt flarnen svalna något på plåten. Lossa dem försiktigt och lägg dem över små skålar du lindat gladpack på och oljat in.
Till 15-20 flarn
l00g mandel (1 1/2 dl)
100g delikatessmargarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk sirap
Värm ugnen till 200".
Skålla och skiva mandeln (även mandelflarn kan användas).
Blanda alla ingredienserna en kastrull.
Låt smeten sjuda men inte koka.
Bred ut bakplåtspapper på plåtar.
Klicka ut 2 tsk av smeten åt gången, håll ordentliga avstånd annars flyter det ut som på bilden.
Grädda i ca 5 min. (Passa noga, det går FORT)
Låt flarnen svalna något på plåten. Lossa dem försiktigt och lägg dem över små skålar du lindat gladpack på och oljat in.