Sök på bloggen

lördag 10 mars 2012

Veckans kulinariska äventyr inom äldreomsorgen

Så var det äntligen dags att få terrorisera Klockarhöjdens kök!
I dag fredagen den nionde mars så var det min tur att stå för middagsmenyn.

Efter en del grunnande och bollande: Nä men så där kan vi inte...och sånt! Så nu har vi nu enats om en meny för kvällen:

Dillkött med brytbönor och smörslungad potatis!
Förhoppningsvis kommer denna måltid att bli ett kärt återseende för våra fäder och mödrar som lever i älderomsorgen i Skellefteå. Jag minns själv hur min mor med stolthet i sin röst proklamerade att i dag blir det MAT, givetvis förväntade hon sig då i detta spel att vi skulle fråga: vad för MAT?. Och då kom det: Dillkött de ni!


Hoppas det kommer att smaka :)


Här nedan är en hög med bilder från fredagens aktiviteter, det är underbart att se de engagerade kockarna och medarbetarna på Klockarhöjden. Tack vänner att jag fick förmånen att få vara lite delaktig och att ni tog så väl hand om mig. LuvyaAll :)
Här går de färska morötterna i ångugnen


Dill, ättika och socker som grundkrydda till dillköttetVisst är det härligt att man har så här kul på jobbet, man förstår varför de gör så bra mat med den inställningen!

Arbetsglädje
Så här ser 95 kilo dillkött ut innan vi förpackarHmm, hoppas nu att han har kryddat lagom!

Nu är det bråttom att förpacka för transportHär jobbar vi med specialkosten, även de med speciella krav ska givetvis få dillkött i kväll


Men...vad är nu detta som serveras på min tallrik, tycks hon tänka!

Matservering på 7:an, klockarhöjden. Bra jobbat tjejer!