Inhandlade dagen till ära en "vattenfryst" hummer på lunchen, den fick ligga och tina i bilen tills det blev helg.
Väl hemma blev det denna exklusiva soppa:
receptet:
2-4 portioner
1 st 300g hummer
1 msk tomatpure
Det grönaste från en purjolök
1 dl grovt hackad sellerirot
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk curry
3 dl vitt vin
1 msk konjak
1 msk citronsaft
1 tsk chiliflakes
1 tsk socker
1 msk rapsolja
½ liter vispgrädde
1 msk smör
½ dl cremefraishe
1 msk finhackad purjolök till garnering (den ljusgröna delen)
kräftolja (Kräftskal, rapsolja, salt sjud i 10min,sila av)
Salt och peppar
Skala hummern och lägg köttet från stjärt och klor i kylen, grovkrossa resten
Rosta skalen med grönsakerna och tomatpuren i 220 grader/15 min
Koka ner vattnet hummern kom i till hälften
Tillsätt det rostade och vinet, koka ner lite
Tillsätt konjak och sjud tills alkoholen är borta
Sila av all vätska i ny kastrull och koka upp
Häll ner grädde i omgångar och koka ner till önskad konsistens och smak
Smaka upp med socker, citron, salt och peppar
Fräs kräftdelarna tills genomvarma och servera genast med purjohack och qurnell av fraishe
| Innan fonden |
| Klar förutom Fraishe |