Sök på bloggen

lördag 26 februari 2011

Ja! Det går utmärkt att laga mat i plastfolie...

Dags att visa hur det går till.

Denna gång började jag med några ytterfiléer av gris, jag saltade filéerna med grovt salt i 1 timme, sköljde och torkade av dem.

Sen putsade jag till dem och spred ut ett ark med gladpack som jag saltade och pepprade och la en filé på
Skar av gladpacket och lindade ihop filén som en korv.
Aluminiumfolien är endast där för att ge stadga åt härligheten.
Filéerna i ugnen (+80 grader celisius), det tog ca 2 timmar att få upp innertemperaturen till 72 grader.
Här har jag tagit av all folie + plast och brynt köttet i mycket varm gjutjärnspanna.
När ugnen värmdes upp stekte jag tärnad potatis med gul lök och lite olja.
kokade och smörade lite grönsaker och gjorde en söt rödvinssås på köttsafter mm.
Här är resultatet:
Det var väl inte så konstigt??

2 kommentarer:

Marianne sa...

Jo...och väldigt gott blir det! :)

Åke Lithen sa...

tack min älskling :)