Sök på bloggen

lördag 21 maj 2011

Nu har jag varit på ICA i Kåge och demonstrerat mat hela dagen.
Det blev min Souvasskav & Limemarinerade jordgubbar med vaniljglass.

Leveransen av souvas kom från SvantesVilt förstås, de är helt outstanding på viltkött

Det första jag stöter på när jag kliver ut ur bilen är bilder på mig själv, oops här verkar det vara förväntningar!
Alex!

Min egen Taxichaffis Marianne kommer förbi och hjälper till lite på sin rast, gillas.

Eftersom det blev en hel del logistikövningar att rymmas i butiken med pannor, knivar och kastruller så hann jag helt enkelt inte med att ta flera kort, jäkligt synd, måste skärpa mig.

Men dagen flöt på: alla verkade uppskatta vad jag gjorde, kassorna klirrade lite extra (hoppas jag) och i stort sett alla Skelleftebor verkade komma förbi min lilla hörna, jättetrevligt.

Mats Boman & Roland från Nyhléns och andra digniteter synade mig lite extra i sömmarna, alltid kul när man blir lite extra granskad :)

Snabbt blev 11:00 till 17:30 och det var dags att lämna kåge med en ömmande rygg, mosigt huvud och ett lyckligt leende på läpparna, tack Peter för att jag fick låna lite yta i din fina butik, det märks verkligen att ni alla har "kul på jobbet!" det känns härligt. Vi ses säkert igen ;)

måndag 16 maj 2011

Gästspel i Värtan

Måndag 9/5 2011: Ja nu sitter vi här på Falmark och väntar på flyget som strax ska ta oss till Stockholm.
Det som nu kommer att hända är att jag ska ner till Melanders i saluhallen och hämta ut ett lass med vildfångad östersjölax, den laxen kommer att vara huvudkomponent i morgondagens snittar. 
Jag har tagit på mig att framställa 270 snittar till Tieto's användarträff för BoU kunder.

Min resväska är mer än full med allsköns matverktyg, det är länge sedan jag hade så här tung packning (Tur att SAS var snälla med mig, he va tugnt kan jag lova)

Med mig på resan denna morgon har jag Bi Andersson, som är beställare av detta event, och Annica Hellström Hägg, som ser till att allt sys ihop och fungerar
Även Eva Svedlund är med

Dags att hämta upp Laxen på Melanders


Tisdag 10/5 2011: Nu har vi äntligen kommit fram till lokalen vi ska jobba i, och startat preppen inför kvällens mingel event.

Och snacka om tur: ICA ligger i samma hus, jag kunde handla grönsakerna och köra upp kundvagnen ända upp i Tieto's kök!! Supernice!

11:00 Lugnet före stormen, nu börjar vi starta upp och öka ända tills det blir "lägg" dags, då blir det "all hands on deck" och 200% ös!!
13:00
15:30
Nu har Fredrik kommit som en hjälpande ängel


Söt i hårnät och allt, eller hur?

 Här har vi gulliga Jenny som tillsammans med sin kollega ryckte in med kort varsel, fast de inte ens var med i arrangemanget, här snackar vi om kamratskap och hängivenhet. Supertack tjejer!!!
Lisa kollar grytorna
16:30
Min kollega Peter jobbar med att arrangera tallrikar
17:30
Nu har vi börjat med vår "lägg" lina


Laxtartarterna växer fram en efter en, härligt att se personal jobba, Eva är i dag en härligt seriös kallskänka som med sin stil och precision gör att de andra anstränger sig det där lilla extra. Cool!Det vi gjort är en chili/purjolöks marinerad laxtartar på rågbröd med fransk sallad & Misomajonäs


Roger kämpar med att breda mackor med kylskåpskallt smör, sorry Roger, jag glömde ta ut smöret ur kylen i tid!

Men du fick ju till det!!
Har jag nu glömt något?

Nu är det dags för mig att lägga specialtallrikarna för de som anmält intolerans (laktos, gluten, fisk, skaldjur, mjölkproten m.m.)
Dessa kommer att få soya/honungsbrässerad lårkycklingfilé med Japanskt inlagd rättika/päron/gurka på en majscracker med ruccolasallad
18:15
Förväntasfulla gäster börjar fylla lokalen, dags att lägga kameran åt sidan, sorry! alldeles för mycket jobb nu, hinner inte fota mer just nu.


Lite eftersnack på Tieto's terass


Peter är lycklig efter en dag i köket

Resten av kvällen tillbringar vi på en vaxholmsbåt


Tack Tieto för att jag fick möljigheten att genomföra detta!

Nu är det bara att koppla av en kort stund inför hemresan tillbaka till Ursviken