Black seafood tagliatelle
3-4 portioner
Pastan:
- 2 dl durumvete
- 1 dl vetemjöl
- 3 små ägg
- 1 msk vatten
- 1 tsk frystorkat bläckfiskbläck
- ½ tsk salt
Rör samman i matberedare och plasta i kyl 1 timme
Kör smidigt i pastamaskin och strimla till tagliatelle
Kör smidigt i pastamaskin och strimla till tagliatelle
Såsen:
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl vitt vin
- 2½ dl grädde
- 1 msk Kavli räkost
- 1 msk getost
- 1 msk skaldjursfond
- 10 blåmusslor
- 1 dl skalade frysta räkor
- 1 msk matolja
- 1 tomat, skållad, urtagen och tärnad
- Salt och peppar efter smak
Fräs hackad lök i olja och tillsätt sedan finhackad vitlök
Slå på vin, låt koka upp
Häll i fond, ostar och grädde, sjud...
Tillsätt musslor och vänta tills alla öppnat sig
Smaka av med salt och peppar
Tillsätt räkor och tärnad tomat, ta av från värmen
Blanda pasta med sås och lägg upp, toppa med lite persilja
Detta är supermums, bilden säger mer än 1000ord, visst? |