Min variant blev som följer:
Snabba tomatsoppan |
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta, krossad
1 gul lök, grovt hackad
½ burk vatten
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
4 svartpepparkorn, grovt stötta i mortel
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk fänkålsfrön
2 tsk hackad basilika
Lite persilja
1 msk rapsolja
2 hårdkokta ägg
1 dl makaroner
Jag gjorde min soppa i Thermomixern men man kan även göra som nedan:
Som vanligt:
- Fräs lök i oljan, ca 3 minuter
- Tillsätt vitlök och torra kryddor, fräs ytterligare 1 minut
- Tillsätt tomat och vatten
- Koka upp pastavatten med ordentligt med salt och koka pastan klar
- Koka upp soppan och sjud i 15 minuter
- Mixa soppan helt slät och tillsätt grädde och basilika
- Koka upp soppan igen
- Smaka upp med salt och ev. peppar
- Servera pasta och ägghalvor i mitten av en soppatallrik och häll soppa runt om
- Garnera med persilja
Thermo:
- Lök, vitlök, olja, peppar och örter: Läge 2, 120grader, 3 min
- Vatten, fond, tomat: Läge 5 (+MaxPulsX2), 90 grader, 10min
- Grädde: Läge 3, 90 grader, 3 min
- Smaka av.
1 kommentar:
Här är länken till Sara's recept som inspirerade mig: http://www.kokaihop.se/recept/tomatsoppa2?ref=nf
Skicka en kommentar