Sök på bloggen

fredag 27 juni 2008

Vecka 0814 - Consommé de Chou & boulette (Kålsoppa)



En gammal klassiker, kålsoppa.
Tanken är nu att toppa upp den med fläsklägg (det blev frikadeller istället) & ostmacka vid sidan om.

Arbetsidé:

1 kg fläsklägg
4 kg färdiga köttbullar
1 dl fett
1 kg lök
1 kg morötter
20 l vatten
1 näve kryddpepparkorn
1 näve lagerblad
1 dl köttbuljongpasta
4 stora vitkålshuvuden
½ liter sirap / socker
(½dl torkad mejram, ½dl timjan)
Salt & Peppar

Bryn köttet i fett i en gryta.
Tillsätt den hackade löken i det nästan färdigbrynta köttet, fräs ett ögonblick.
Tillsätt finhackad morot.
Tillsätt kokhett vatten, pepparkornen och buljongpasta. Småkoka under lock ca 20 minuter.
Strimla kålen, rosta 1/4 del i ugn, tillsätt i soppan.
Koka under lock tills köttet och kålen är färdiga.
Tillsätt sirap och smaka av med salt och peppar under tillredningen.

Servera med 6 köttbullshalvor i varje skål. (+ husmans med ost)

Smarrigt värre

Inga kommentarer: