![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4DZVUDVh07eit4AxBX2qdaRvJraUzdv2FCoBpmf-FI_H2oCD9Qcc2iYicuNCJcIsO_LNaryevPbLa_rmI_ze77DdDwzgkltC_uO-9iDddddumhLZBmc5x0gE8pF1T28sUtqBpk9xlVyje/s200/cabbagesoup.jpg)
En gammal klassiker, kålsoppa.
Tanken är nu att toppa upp den med fläsklägg (det blev frikadeller istället) & ostmacka vid sidan om.
Arbetsidé:
1 kg fläsklägg
4 kg färdiga köttbullar
1 dl fett
1 kg lök
1 kg morötter
20 l vatten
1 näve kryddpepparkorn
1 näve lagerblad
1 dl köttbuljongpasta
4 stora vitkålshuvuden
½ liter sirap / socker
(½dl torkad mejram, ½dl timjan)
Salt & Peppar
Bryn köttet i fett i en gryta.
Tillsätt den hackade löken i det nästan färdigbrynta köttet, fräs ett ögonblick.
Tillsätt finhackad morot.
Tillsätt kokhett vatten, pepparkornen och buljongpasta. Småkoka under lock ca 20 minuter.
Strimla kålen, rosta 1/4 del i ugn, tillsätt i soppan.
Koka under lock tills köttet och kålen är färdiga.
Tillsätt sirap och smaka av med salt och peppar under tillredningen.
Servera med 6 köttbullshalvor i varje skål. (+ husmans med ost)
Smarrigt värre
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar