Det brukar bli en 40-80 soppor, beror på vilka råvaror jag fått tag i.
30 liter
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUmP7ESurIFHsVEpxTea_1BKRP2ziEbCc8bxByw9s1mO-aY84dZtLUkY4zndclZ4dIQurnI-5Z05FBhOxdZleDeYXvmDQCXG9Nov6BN4v19rYcvDU-Grd86uOCXXHIyXyOajLOSUDYYb21/s200/tomatsoppa.jpg)
Denna vecka blev det en krämig tomatsoppa.
Ingredienser:
30 kokta ägg
4 kg tomater
1 kg gul lök
1 stor vitlök
2 knippen bladselleri
1 knippe persilja
1 stort paket skalade linser
2 dl Hönsbuljong-pasta
1 stor burk passerad tomat
1 stor burk Sötmajs
2 krukor basilika
Vitpeppar & salt
Yougurt
Tillredning:
Hacka och bryn lök & vitlök
Blanda ned tärningar av selleri, passerad tomat
Täck med vatten till ca 25 liter och tillsätt buljongpasta
Koka upp, sjud i en halv timme och tillsätt sedan linser
Sjud i en timme till och tillsätt sedan tomater, basilika & persilja
Mixa
Smaka av med Curry, salt & peppar
Servera med sötmajs, kokt ägg & yougurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar