I går blev det DimSum |
I dag skapade jag en mer klassisk kinesisk rätt: Kyckling med Cachewnötter och Shiitakesvamp |
Receptet:
1 stort kycklingbröst nerskuret i 1½cm tärningar, isch
Marinad:
1 msk ljus soya
½ msk socker
1 msk juice från riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk torkade chiliflakes
1 tsk potatismjöl
2 tsk chaoichin risvin (eller lite sherry)
salt och peppar
Blanda kyckling med marinadingredienser och låt vila minst ½ timme
Mis en place:
1 dl cachewnötter
2 vårlökar
1 charlottenlök
1½ dl shiitakesvamp
1 dl hönsfond
2 tsk sesamfröolja
1 tsk mörk soya
1 msk neutral olja
Tillredning:
Bryn köttet i omgångar och ställ åt sidan
Bryn lök och svamp och tillsätt kött, fond och nötter
häll i mörk soya och smaka av med salt och peppar efter behov
Lägg ner det vita från vårlöken och häll i sesamfröoljan
Servera med ris och strö över det gröna från vårlöken
Jag hade faktiskt tagit foton på alla delarna under matlagningen men...
...ett hett tips till er fotografer där ute:
Se Till Att Minneskortet Sitter I När Du Ska Fotografera!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar