Sök på bloggen

tisdag 3 maj 2011

Pasta på 10 minuter

Smarrig pasta på 10 minuter (+ 5 till 10 min för såsen)

Pastadeg 1 portion:
1 ägg
100 g vetemjöl 
lite durumvete
1 nypa salt

Sås 1 portion:
½ korv (kabanoss, choritzo eller liknande)
2 champinjoner
2 soltorkade tomater
½ gul lök
1 dl grädde
½ uppvispat ägg
2 msk olivolja
½ pressad vitlöksklyfta
salt, peppar, timjan, oregano

Deg:
blanda ägg, mjöl och salt i en matberedare
Pulsa till det går ihop
tillsätt lite durumvete tills degen blir smulig
häll ut smulorna på bakbord och gör en boll
platta ut bollen och kör i pastamaskin på tjockaste inställningen
Koka rikligt med saltat vatten under tiden
vik degen dubbel och kör igenom 4-5 gånger (vik varje gång)
om degen blir kladdig så mjöla varsamt
kör igenom degen och minska succesivt mellan varje genomkörning till 7:ans inställning (tunt)
mjöla degen och vik ihop 4-6 gånger med mjöl mellan varje lager
rulla till en rulle och skär i 1 cm tjocka skivor
rufsa upp rullarna till en fin pasta

Sås:
bryn hackad lök och champinjon, tillsätt skivad korv och vitlök
häll i grädde, smaka av med salt peppar och örter
sätt åt sidan och tillsätt ägget

Koka pastan tills den flyter (ca 1.5 minut)

Slå bort vattnet, tillsätt såsen och bitar av soltorkad tomat, rör om.
Garnera med lite olivolja och persilja


Inga kommentarer: