Sök på bloggen

torsdag 27 januari 2011

Kantarell och morotssoppa

½ liter gula kantareller
1 kg grovtärnade morötter
200 gr grovhackad palsternacka
200 gr grovhackad potatis
1 grovhackad purjolök
½ dl riven ingerfära
2 rivna vitlöksklyftor
1 liter hönsbuljong
10 korn svartpeppar
3dl grädde
1 liter mjölk
2 finhackade morötter
2 msk finhackad gräslök
½ dl olivolja
salt och peppar

Lägg grönsakerna och kantareller på en ugnsform och ringla över olivoljan
Rosta i 220 graders ugn tills allt fått färg
Koka upp de rostade grönsakerna i buljongen tills ordentligt mjuka
Tillsätt ingerfära och vitlök
Mixa slät med stavmixer
Tillsätt mjölk och grädde
Mixa mera
Smaka av med salt och ev. peppar
Tillsätt finhackad morot och gräslök
Sjud i 3-5 minuter

Servera med vetesurdegsbröd, smör och ost

1 kommentar:

Matilda sa...

det där lät riktigt riktigt gott!! :D
grattis till att du gick vidare i sveriges mästerkock :)