![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaCdzjh6JXSfprV5TCJzJ3n0a_4O4Fjcfqz-8-rKNWcu4odHDcjFF0VT_kMhr3u4CeMS0uPa0fqkIWJnsX7jkEA9gYYCgYljVeR24f4wb-po6cTIpv_UNNdO5CUb-M9xbf9yA0vlXOniDN/s320/GlassKlar_s.jpg)
Recept:
4 ägg separerade i två skålar
5 dl socker
5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
2 vaniljstänger
1 påse hasselnötter
2 gelantinblad
Smält 2 dl socker i en torr och ren stekpanna till gyllenbrun karamell
Tillsätt hasselnötterna och rör runt i nån minut
Häll karamellen på en plåt med nonstick papper
Hacka i lagom bitar med matberedare när det svalnat
Vispa äggulor fluffigt med 1 dl socker
Koka upp grädde och mjölk med urskrapad vaniljstång
Rör ner gräddmjölk i äggvispet och värm försiktigt till vaniljsåskonsistens
Kör i glassmaskin när det svalnat
Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt
Koka 2 dl socker med 2 msk vattern till 125 grader
Häll sockret försiktigt i marängen under kraftig vispning
Blötlägg gelantinbladen och smält dem sedan i 2 msk vatten
Tillsätt gelantinet till maräng under vispning
När glassen är klar och marängen sval så rör ihop dessa försiktigt med 1 dl karamell
Frys i minst 1 timme
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtnRKt52yS58dekNiLunSmPsC_U0euMxFpM8c17gbOrwe4ZfkHIo5UttpeZSUZvCPbBfMAJH68AIFdZH-CEjLftXaAoIV9OYxrFX9JvfiObKYMPos3FFMGEEDymXmKTlu142ktVtzhYMCe/s320/Komponenter_s.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar