Bland mycket annat så tryckkokade han senapsfrön i vinäger, och därifrån spånade jag iväg.
Så min utsvävning blev detta:
Smörfräst pilgrimspussla på en botten av potatiskräm och en ugnsrostad skiva kokt skinka, toppad med salladslök och tryckkokta senapsfrön.
Vid sidan dillslungade kräftstjärtar, ruccolaolja och lite purjolökssot.
Några droppar tabasco avslutar det hela.
Nån som vill prova att tryckkoka senapsfrö? Det är jätteenkelt:
-Skölj 2 msk senapsfrön i ljummet vatten (tar bort lite bitterhet)
-Lägg frön och 3-4 msk vitvinsvinäger i tryckkokaren och kör den i 20 minuter
-Sila fröna och lägg i en sockersirap (50/50 socker/vatten)
-Vänta till nästa dag
Supermumsigt blev det då:
-Åke
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar