Tack till Åke Persson, all personal och alla ni underbara provsmakningsgäster som hjälpte mig att göra denna eftermiddag till en härlig upplevelse.
Det känns i kroppen att en IT-soffpotatis som jag inte är van att jobba på detta intensiva sätt, hatten av till alla vardagshjältar som gör detta varje dag! I natt kommer jag sova gott.
Och i morgon är det fredag, då blir det att köra hängmörad biff, längtar!
Fisken jag jobbat med idag är den i mitten :) |
Här är mitt recept på Hälleflundran jag lagade idag:
Hälleflundra med citron och kapris:
- 4 portioner
- ca 20 minuters tillagning
- medium-lätt
Ingredienser:
- 1/2 Citron
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk nymalen peppar
- 500 g hälleflundra (Filé ca 3cm tjock), Skuren i ½-1 cm skivor
- 2 tsk extra-virgin olivolja
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 dl Fisk- eller höns-fond
- 1 tst kapris (kan uteslutas)
- 2 msk smör
- 2-4 msk vatten
- 1 tsk hackad färsk persilja
Tillagning:
- Förbered citronen genom att ta bort skal och hinnor.
- Skär ut klyftor, hacka grovt i bitar och lägg i en skål
- Pressa saften ur resterande citronskrov
- Blanda mjöl, salt och peppar på ett fat
- Lägg fisken i mjölet och se till att alla bitarna täcks av mjöl
- Hetta upp en “NonStick” stekpanna med olja på medelvärme
- Stek fisken tills gyllenbrun utsida och ogenomskinlig kärna
- Lägg fisken åt sidan
- Tillsätt vitlök till pannan, fräs lätt
- Tillsätt fond och koka upp under omrörning
- Tillsätt citron, kapris.
- Ta bort pannan från värmen och tillsätt smör under omrörning
- Smaka av med vatten, salt/peppar och ev. lite med citronsaft
- Servera fisken med sås och persilja och dra ett varv på pepparkvarnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar