Sök på bloggen

måndag 10 juni 2013

Helg v23: Soppa på Sparris och Bladspenat & Växthus

Soppa på Sparris och Bladspenat

Receptet finns längre ner på sidan
Denna helg blev det mest att jobba med färdigställning av växthuset...

Resning av stomme

Formen börjar synas
Så där ja, bara resten kvar!
Under tiden som jag snickrar klart utanpå så passar Marianne på att flytta in ;)

Vi har haft ett underbart väder i helgen, nackdelen är att det blir mycket vattendrickande och lite matlust när man jobbar i värmen så söndagens lunch blev snabb och lätt av det som råkade finnas till hands i kylen: Soppa!

Sparris & Spenat soppa:
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta (färsk)
  • 1 msk olja
  • 500ml vatten
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 6 st sparris
  • 3 stora nävar bladspenat
  • 1 dl grädde
  • creme fraishê
  • Färsk timjan
  • Vitpeppar
  • Vitt formbröd

  1. Hacka lök och vitlök grovt och fräs i olja
  2. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong, koka upp
  3. Skär den trådiga delen av sparrisen i bitar och lägg dessa i soppan
  4. Sjud till sparrisen är mjuk
  5. Tillsätt spenaten och mixa soppan helt slät
  6. Hacka resterande sparris i bitar och lägg ner i soppan tillsammans med grädden
  7. Sjud i 5-7 minuter
  8. Smaka upp med peppar och ev. mer buljong
  9. Rosta bröden och skär upp i "krutonger"
Servera soppan med krutonger, creme fraiche och färsk timjan

Inga kommentarer: