Soppa på Sparris och Bladspenat
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLfsnmUC-9CBtzy0V8s4EJDZpZjVOpI8pp_d678QEiM_Trqers1zFIO-qr9n5We6WeqNYrFmHpk4hlwrKrr0IabRwTPcDo37XhH6TH7x4gojyHpH42TlCgGiMjMq7tLAxJEn1nLmwm4PJU/s320/SoppaSparrisSpenat.jpg) |
Receptet finns längre ner på sidan |
|
Denna helg blev det mest att jobba med färdigställning av växthuset...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhceE_qtYNOO5e4T8XVMU7ffw5899-azvGaYD5fwSelcFpyX5367CqL1obyqycpLzM5MZu-GJ96RnBo37kCI2gdiuyB3VKOqgrXgcaUS_XkIUWg4FZOSXr35y0Y9aFxJ-kaVlaBLV0LEWpk/s200/IMG_0036.JPG) |
Resning av stomme |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxVmpSwFhOzRCx-0bhLILVU-rXBLqaqMMTYIHvrq46M-odfu-mHEK9MDKMUOpRyG8DhIjzeW4FFWy3NHMJOSgKnoz0q6brmm-3FqSNU5iutdl-tlbyYE95hvPyBJlJk3OOhjgaN4S5l5h3/s200/IMG_0041.JPG) |
Formen börjar synas |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4aAHiFvVdpseKd6EuCy7P7R_Zf7CVoxin6gKDyx86suXBRLuvTLJYrLUwN-5aRUmggQr3aVxUMQC2rrTDBjHqKf6Z656kNN9Z-Fa3T7qLYYoOXb89wcEmvXHa3jzZM7mMv4z2cMMyMT4W/s200/977664_10201126745391625_317705471_o.jpg) |
Så där ja, bara resten kvar! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPoDXYWwtAF2yVxK2YRHyfESEccwluOk1Vfg0Kco_p5YKU3ObGtoozhb3A0DNhnq9qgbY1rC7gTzcMvtk6nqZfZIhQrDazFHluXZwKhnaJ_YnVn5Eyy4daeqw3DvSp5rqe8oa21tCtBxAt/s320/IMG_0046.JPG) |
Under tiden som jag snickrar klart utanpå så passar Marianne på att flytta in ;) |
Vi har haft ett underbart väder i helgen, nackdelen är att det blir mycket vattendrickande och lite matlust när man jobbar i värmen så söndagens lunch blev snabb och lätt av det som råkade finnas till hands i kylen: Soppa!
Sparris & Spenat soppa:
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta (färsk)
- 1 msk olja
- 500ml vatten
- 1 msk grönsaksbuljong
- 6 st sparris
- 3 stora nävar bladspenat
- 1 dl grädde
- creme fraishê
- Färsk timjan
- Vitpeppar
- Vitt formbröd
- Hacka lök och vitlök grovt och fräs i olja
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljong, koka upp
- Skär den trådiga delen av sparrisen i bitar och lägg dessa i soppan
- Sjud till sparrisen är mjuk
- Tillsätt spenaten och mixa soppan helt slät
- Hacka resterande sparris i bitar och lägg ner i soppan tillsammans med grädden
- Sjud i 5-7 minuter
- Smaka upp med peppar och ev. mer buljong
- Rosta bröden och skär upp i "krutonger"
Servera soppan med krutonger, creme fraiche och färsk timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar