Soppa på Sparris och Bladspenat
|
Receptet finns längre ner på sidan |
|
Denna helg blev det mest att jobba med färdigställning av växthuset...
|
Resning av stomme |
|
Formen börjar synas |
|
Så där ja, bara resten kvar! |
|
Under tiden som jag snickrar klart utanpå så passar Marianne på att flytta in ;) |
Vi har haft ett underbart väder i helgen, nackdelen är att det blir mycket vattendrickande och lite matlust när man jobbar i värmen så söndagens lunch blev snabb och lätt av det som råkade finnas till hands i kylen: Soppa!
Sparris & Spenat soppa:
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta (färsk)
- 1 msk olja
- 500ml vatten
- 1 msk grönsaksbuljong
- 6 st sparris
- 3 stora nävar bladspenat
- 1 dl grädde
- creme fraishê
- Färsk timjan
- Vitpeppar
- Vitt formbröd
- Hacka lök och vitlök grovt och fräs i olja
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljong, koka upp
- Skär den trådiga delen av sparrisen i bitar och lägg dessa i soppan
- Sjud till sparrisen är mjuk
- Tillsätt spenaten och mixa soppan helt slät
- Hacka resterande sparris i bitar och lägg ner i soppan tillsammans med grädden
- Sjud i 5-7 minuter
- Smaka upp med peppar och ev. mer buljong
- Rosta bröden och skär upp i "krutonger"
Servera soppan med krutonger, creme fraiche och färsk timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar