Fick tag i ett helt högrevshjärta av Angus!
Sjukt milerat kött, har stora förhoppningar att detta oerhört smakrika kött också är så mört som det verkar utlova.
|
Mört blev det kan jag lova. Här serverat med en potatiskaka, rödvinssås på hemkokt kalvfond, lite spenat och pärllök |
En ordentlig bit ligger nu och simmar i SousVidé badet i behagliga 51 grader C
I morgon blir det att snabbt fräsa av den i olja/smör/vitlök och sedan avnjutas med lämpliga tillbehör.
Jag kunde inte vänta utan provstekte en liten bit innan SousVide'n gjort sitt med den större biten, bara salt och peppar + en rosmarinkvist, snacka om mört och smakrikt kött. Rena Kobe kvaltiteten, tack SvenskCater för ett superkött!
|
Juste milering! |
|
Vaccar med salt, peppar, rosmarin och ett lagerblad |
|
Ner i badbaljan för att avnjutas i morgon (22h) |
|
Tempen satt ;) |
2 kommentarer:
Ser väldigt fint ut! Men om jag inte misstar mig så är det inte rekommenderat att laga kött sous vide om inte köttet blir hetare än 54.4 grader inom 6 timmar?
Rätt tänkt Erik: köttet är först vaccat med salt, peppar och örter vilket ger en lätt gravning i 2 timmar. Sen låg köttet i SVS'en i drygt 8 timmar och chockkyldes i isvatten efter det.
-Åke
Skicka en kommentar