Fick tag i ett helt högrevshjärta av Angus!
Sjukt milerat kött, har stora förhoppningar att detta oerhört smakrika kött också är så mört som det verkar utlova.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvXLioCDtITQ9CuWABo5NgboZM3t7sYgjGCWBqsRRuH7cpNmQ7Rze7OVHit-P1TOfDdJFcZACUjfUG_UQXc722w6N6XzpU4lqBoqsRFyx7xPYQWDkFPm5Z4MUwitZfFqGwsNuGYeZgCCF1/s320/DSC00922.JPG) |
Mört blev det kan jag lova. Här serverat med en potatiskaka, rödvinssås på hemkokt kalvfond, lite spenat och pärllök |
En ordentlig bit ligger nu och simmar i SousVidé badet i behagliga 51 grader C
I morgon blir det att snabbt fräsa av den i olja/smör/vitlök och sedan avnjutas med lämpliga tillbehör.
Jag kunde inte vänta utan provstekte en liten bit innan SousVide'n gjort sitt med den större biten, bara salt och peppar + en rosmarinkvist, snacka om mört och smakrikt kött. Rena Kobe kvaltiteten, tack SvenskCater för ett superkött!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI0HtdgWn2R5kUiY1E6DjZEDyr5TyYGU9L4eJPx3rG-4H9YbZsJ3lN7G0Y0NQ-zKAXMEwHMeNvBnKRO06GugVugT3pGT8R9-x_I8eDodRzCKTMpYMYmK3Syssp36go5O7k32j0gi0B0IMu/s320/DSC00898.JPG) |
Juste milering! |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4g2fAAEhmNsDS9a7I0M_8AiTB5L6mzT48I9Z9tVJ_8ycGSqmLrNnggIykHOYRLMOaLBrETnydaaZ5bO_-Kz7udIXTcCEHvl4VpYMicHOICn-E6XSOgsIdRmBqbB_kbWiGkdOBzoDMSCkF/s320/DSC00901.JPG) |
Vaccar med salt, peppar, rosmarin och ett lagerblad |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD3JEyZ578nmcs_mJ0LbQuszHROIhMf_AKt5nL-ErzhuJCkrbmpCP4yF7R5NgySYmS6uTO8_d6awBidbrwhJ0mTa0ZgMdCON7DUZqCZGYOMgRZxfXE9cj6M8XWKzb0ehqA4HAyqDmsuzV9/s320/DSC00906.JPG) |
Ner i badbaljan för att avnjutas i morgon (22h) |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6D0OIW_g8fKYx2vLdTLwnQpADwEIPOWL2V2rXRPszty_iKJWo7k8X0MDw0az4ofjKYl-NVILWE4Zdp7d7-YFq6ByQJZmsn42YaS3jmvWJC_QCHzAUk-rcPnqwxi2pVUumItW9_RDySViX/s320/DSC00907.JPG) |
Tempen satt ;) |
2 kommentarer:
Ser väldigt fint ut! Men om jag inte misstar mig så är det inte rekommenderat att laga kött sous vide om inte köttet blir hetare än 54.4 grader inom 6 timmar?
Rätt tänkt Erik: köttet är först vaccat med salt, peppar och örter vilket ger en lätt gravning i 2 timmar. Sen låg köttet i SVS'en i drygt 8 timmar och chockkyldes i isvatten efter det.
-Åke
Skicka en kommentar