Sök på bloggen

söndag 8 juli 2012

Högrevshjärta BlackAngus-US

Fick tag i ett helt högrevshjärta av Angus!

Sjukt milerat kött, har stora förhoppningar att detta oerhört smakrika kött också är så mört som det verkar utlova.
Mört blev det kan jag lova. Här serverat med en potatiskaka, rödvinssås  på hemkokt kalvfond, lite spenat och pärllök

En ordentlig bit ligger nu och simmar i SousVidé badet i behagliga 51 grader C
I morgon blir det att snabbt fräsa av den i olja/smör/vitlök och sedan avnjutas med lämpliga tillbehör.

Jag kunde inte vänta utan provstekte en liten bit innan SousVide'n gjort sitt med den större biten, bara salt och peppar + en rosmarinkvist, snacka om mört och smakrikt kött. Rena Kobe kvaltiteten, tack SvenskCater för ett superkött!



Juste milering!

Vaccar med salt, peppar, rosmarin och ett lagerblad

Ner i badbaljan för att avnjutas i morgon (22h)

Tempen satt ;)

2 kommentarer:

Erik sa...

Ser väldigt fint ut! Men om jag inte misstar mig så är det inte rekommenderat att laga kött sous vide om inte köttet blir hetare än 54.4 grader inom 6 timmar?

Unknown sa...

Rätt tänkt Erik: köttet är först vaccat med salt, peppar och örter vilket ger en lätt gravning i 2 timmar. Sen låg köttet i SVS'en i drygt 8 timmar och chockkyldes i isvatten efter det.
-Åke