Sök på bloggen

lördag 24 mars 2012

Min hyllning till Skellefteå AIK

Den är gul, den är svart.
Den är rustik den har kraft.
Den är snygg, den är stark men har ett litet Löv i toppen.
Vad blir det?

SAIK pasta med västerbottninsk sås Alfredo förstås!!! 




Här är min kulinariska hyllning till våra hjältar:

Pasta 1:

  • 1½ dl durumvete
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vatten
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 paket saffran ½gram


Pasta 2:

  • 1½ dl durumvete
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vatten
  • 1 krm bläckfiskbläck

Sås Alfredo:

  • 1 msk hackad lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vitt vin
  • 50g smör
  • 50g riven västerbotten ost
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpepppar

Övrigt:

  • Torkad Pancetta från Nyhlen/Hugossons
  • Coppa från Nyhlen/Hugossons
  • 1 blad basilika /(Löven)
  • 1 tsk gräslök


Kör ihop pastorna en i taget i en matberedare, plasta och kyl över natten
Kör pasta i pastamaskin upp till läge 4, och sedan till tagliatelle
Ta fram två bläck och sprid ut coppa på den undre, lägg ihop bläcken
Hacka pancettan och lägg på det övre lagret
Kör i ugn 170grader 10 minuter
Fräs lök i stekpanna, tillsätt vitlök och vitt vin, koka av
Lägg i smöret, och sedan grädden, koka upp lite grand
Tillsätt den rivna osten och smaka av med peppar
Koka pasta i två separata kastruller i saltat vatten
Sila av när de är klara och dressa med lite olivolja
Lägg upp på tallrik efter egen förmåga
Garnera snyggt med coppa och till sist det lilla Lövet :)
Strö lite gräslök på såsen





Nyhlen/Hugossons fantastiska lufttorkade pancetta

Svensk Parmesan: VästerbottensOst

Grunden till min WB.-Alfredo: Smör, grädde och västerbotten!

Pancetta och Coppa efter 10 min i ugnen

Bra att ladda med när det är dags att förnedra Solna i semin :)

1 kommentar:

Unknown sa...

Som min gode vän Mats sa:
Allt i denna rätt kan motiveras.
-Lite grishockey när det behövs: Pancetta och Coppa
-Lite Löven: Basilika
-Gräddigt flyt på isen: Såsen
-Pastan: Ja, det säger sig själv