Denna gång blev jag inspirerad av ett recept i tidningen Gourmét
Jag måste säga att jag blev mycket postitivt överaskad över alla smakbrytningar, this is the shit!!!
Så här gjorde jag:
Bönpuré:
- 1 dl bruna bönor
- 2 msk mörk sirap
- 1 msk ättika
- ½ dl vatten
- salt och peppar
Blötlade bönorna i ett dygn före tillagning
Stoppade bönor och vatten i Thermomixern på 120grader/läge3 i 27 minuter
Hårdpulserade 2 gånger och smaksatte med övriga ingredienser
Lade krämen i spritspåse/vattenbad och sedan kyl
Rödkålssallad:
- 3 dl finstrimad rödkål
- 1 grönt äpple, skalat och finhackat
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk ättika
- ½ tsk anis
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Blanda allt och ställ i kyl
Griskinden:
- 1 griskind
- 2 dl ankfett
- salt och peppar
Saltade och pepprade griskinden, vilade i kyl i 2 timmar
Sköljde av kinden och la ner i trång kastrull, täckte med ankfett
Kokade i 3 timmar på mycket låg värme
Lade kinden i press i kyl över natten
Dags för servering:
- 4 st lökhalvor
Stek löken i smör/vatten och lite olja, först under lock sedan öppet, salta och peppra
Koka en kastrull med vatten och lägg ner bönpurén
Skär och trimma till griskinden i snygga block, stek på hög värme i samma panna som löken stekts i
Lägg upp sallad, puré, lökhalva och griskind
Droppa över lite balsamvinägercremé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar