Fick ett recept med mail idag, så jäkla kul med lite byteshandel mellan länsgränserna.
Supertack för detta, Inga Långhed i Luleå, ska givetvis laga detta snart!
Västerbottensost soppa
5 dl vatten
2 geleklumpar (Fond du Chef, kyckling)
2½-3 dl västerbottensost
400 gram osaltat smör
Koka upp fond av geleklumparna och 5 dl
vatten. Riv osten. Häll den varma fonden i en mixer, häll i den rivna osten och
det tärnade smöret. Kör mixern tills smöret smält. Smaka av. Tillsätt mer ost
om den smakar för lite.
Lägg några krutonger (6-7 st) i tallriken vid
servering!
Smaklig måltid!
**
Nu har jag provlagat soppan, det enda jag ändrade på var att:
-Jag lagade den i Thermomixern på 4 min blankt, phew...
-Serverade Västerbottenflarn till i stället för krutonger
-Körde några tag med pepparkvarnen
-Och lite persilja/timjan som garnityr
Jäklar så god soppa det blev, kan verkligen rekommendera denna super-enkla och kanongoda soppa.
-Åke
**
Nu har jag provlagat soppan, det enda jag ändrade på var att:
-Jag lagade den i Thermomixern på 4 min blankt, phew...
-Serverade Västerbottenflarn till i stället för krutonger
-Körde några tag med pepparkvarnen
-Och lite persilja/timjan som garnityr
Jäklar så god soppa det blev, kan verkligen rekommendera denna super-enkla och kanongoda soppa.
-Åke
3 kommentarer:
Glömde nämna att man hellre tar för mycket än för lite ost. Hoppas jag får återkoppling på smakupplevelsen.
// Inga L
Härligt Inga, jag ska göra ett försök i kväll. Rapport kommer inom kort :)
-Åke
Kul att du gillade soppan. Enkel men åh så god :) Tack för tipset med Västerbottensost flarn. Får testa nästa gång.
// Inga
Skicka en kommentar