Sök på bloggen

torsdag 21 mars 2013

Ratatouillegratäng med pasta, bechamel och brynt högrevsfärs

Det är säsong för grönsaker nu i medelhavet, underbar Paprika, Zuccini, Auberguine m.m. Jaja jag vet att det mesta är växthusproducerat, men ändå! Gott är det.

Så detta blev resultatet av dagens experiment. En liten twist på Ratatouille & Lasagna!

Supermumsigt!


2 portioner

1/2 zucchini
1/2 morot
1 tomat
1/2 gul lök
1/4 paprika
1 msk tomatpure
200g nymalen högrev
2 dl torra makaroner
1/2 liter bechamel (1 msk olja, 2 msk vete, 1/2 l mjölk, lite muskot, salt & peppar)
Salt
Peppar
Chili
Timjan
Prästost

Lägg pastan i en mindre ugnsform
Gör bechamel
Fräs köttfärsen och tillsätt tomatpuré när det börjat bryna, fortsätt fräsa tills allt gått ihop
Häll bechamel på pastan
Strö över färsen
Skiva grönsakerna
Salta och peppra dem
Lägg dessa snyggt varvat ovanpå färsen
Krydda med chili och lite timjan
Strö över ost
Gratinera i 170c ugn under ca 30 minuter


Inga kommentarer: