Jag blev sugen på lite "skräpmat" i helgen och kom ihåg att jag hade en ordentlig bit kvar av högrevshjärtat jag skaffade för ett tag sedan.
Så i fredags kväll så tog jag fram biten och lät den tina i kylen till lördagen.
I lördags så laddade jag kvarnen med den grövsta skivan, malde en färs av Angus'en och saltade med 2% rimsalt (det du använder när du saltar julskinkan, bacon'et, lammfiolen eller liknande).
Pressade 100g burgare och lät dessa vila till nästa dag i kylen (så gör ju Heston med sin färs så varför inte)
Så var det då äntligen dags för söndagsmiddag:
Ost och burgare på plats |
Dags att börja meka ihop härligheten |
Första ostskivan |
Andra ostskivan (ska det vara ost så ska det) |
Nu gäller det att göra precis som med en ravioli: Pressa ur ev. luftfickor och limma ihop burgarna |
Pressar och klämmer varsamt ihop kanterna |
En burgare kan ju inte vara utan BACON, här det lite fastare "jägar" baconet från Scan |
Äntligen dags att varsamt steka härligheten |
Det börjar se bra ut nu, pepprar lite |
Tynger ned med en kastrull för att få jämn värme |
Nu laddar vi de nyrostade XL-bröden |
Allt på plats, dags för locket |
Fick lov att sätta en pinne i burgaren så att den inte rasar omkull |
Så där ja, en 200g lavacheese/bacon-burger med alla "trimnings" + pommes |
Hamburgerdressingen är gjord så här:
- 100g nyslagen neutral majonäs
- 1 msk Classic salladsdressing
- 1 msk ketchup
- 1 msk finhackad sharlottenlök
- 1 msk finhackad smörgåsgurka
- 1 tsk "tuppketchup"
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk granulerad lök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar