Min idé till NyårsMiddag ser ut så här (än så länge...), recept och bilder kommer inom kort...
- Liten kallrökt älgcanapé
- Kräftskagen-tallrik med alla klassiska tillbehör
- Hängmörad SousVide (55c) ryggbiff med potatisgratäng och nyslagen bearnaise (eller rödvinssås med trattkantarell, får se vad som känns bäst. Kanske båda? )
- Lingonchokladmousse med vaniljglass i nybakat rån
Älgcanapé
8 - 10 snittar
8 tunna skivor kallrökt älgstek (eller renstek)
1 dl vispgrädde
1 cm pepparrot
2 skivor kavring
Machesallad eller liknande microgrönt
8 cocktailtomater
8 cocktailpinnar
Norrgott eller margarin
- Smöra kavringen
- Skär 8 snygga rutor av kavringen, ca 2x2 cm
- Vispa grädden
- Riv pepparrot och rör ut i grädden, smaka av med salt och peppar
- Lägg en skiva älg hopvikt på varje bröd
- Klicka på en dutt grädde
- Stick pinnen genom tomat och salladsblad och spetsa sedan brödet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar