Sök på bloggen

fredag 30 december 2011

Nyårsmiddagen i Ursviken börjar ta form

Fick precis samtal från min vän Janne så nu är det spikat, nyårsafton blir hemma hos mig.

Min idé till NyårsMiddag ser ut så här (än så länge...), recept och bilder kommer inom kort...

  • Liten kallrökt älgcanapé
  • Kräftskagen-tallrik med alla klassiska tillbehör
  • Hängmörad SousVide (55c) ryggbiff med potatisgratäng och nyslagen bearnaise (eller rödvinssås med trattkantarell, får se vad som känns bäst. Kanske båda? )
  • Lingonchokladmousse med vaniljglass i nybakat rån

Älgcanapé
8 - 10 snittar

8 tunna skivor kallrökt älgstek (eller renstek)
1 dl vispgrädde
1 cm pepparrot
2 skivor kavring
Machesallad eller liknande microgrönt
8 cocktailtomater
8 cocktailpinnar
Norrgott eller margarin
  • Smöra kavringen
  • Skär 8 snygga rutor av kavringen, ca 2x2 cm
  • Vispa grädden
  • Riv pepparrot och rör ut i grädden, smaka av med salt och peppar
  • Lägg en skiva älg hopvikt på varje bröd
  • Klicka på en dutt grädde
  • Stick pinnen genom tomat och salladsblad och spetsa sedan brödet

Inga kommentarer: