Sök på bloggen

måndag 1 juni 2009

Schwartzwaldtårta på två sätt



Orginal:
10-12 bitar

Nötbottnar:
3 dl hasselnötskärnor
2 ½ dl florsocker
3 äggvitor

Fyllning:
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
200 g blockchoklad
Rosta nötterna och skala dem genom att bnugga i en handduk.
Mal nötterna och blanda med florsocker.
Vispa äggvitor till hårt skum (1 nypa salt så går det fortare)
Blanda.
Bred ut till 3-4 bottnar ca 20 cm stora på smörpapper.
Grädda i 150 grader ca 15 min.
Lossa dem från pappret när de är varma.
Smält blockchoklad.
Pensla bottnarna med choklad och bred ut resten på bakplåtspapper för att stelna som flarn.
Vispa grädden till hårt skum.
Montera tårtan och garnera med chokladflarnen.

Min variant:

1 tårtbotten
1 marängbotten
1 pak 70 % choklad
½ dl hasselnötter
½ dl florsocker
2 msk flytande margarin
4 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk oboy

Hacka nötterna och blanda med florsocker
Smält chokladen
Skär till tårtbotten så att den blir lika stor som marängbotten
Bred choklad på en tårtbotten och strön nötmix ovanpå
stringla margarin över
grädda i 175 gader tills kanterna får färg
Bred ut resten av chokladen på ett smörpapper och ställ in i frysen
Vispa grädden hårt.
När botten är kall breder du ut ett lager grädde, gegga ner oboypulver i grädden.
lägg på marängbotten och täck tårtan med resten av grädden.
Garnera med chokladflarn.
Tack Carina för orginalreceptet! :)

Inga kommentarer: