Sök på bloggen

tisdag 14 februari 2012

Ryggbiff & Souflé

Så var då årets fjäskarmiddag klar! 

Alla Hjärtans Dags middag för Marianne!!!

Varmrätt:
- Hängmörad SousVide-lagad ryggbiff med fänkålskräm och Cheesy Poatatos

Dessert:
- Päronsouflé


Biffen är tillagad med kappan på, med salt, peppar och rosmarin i ett dygn i 57 grader SousVide, hårt stekt i panna 10 min före servering.

Krämen är svettad lök, fänkål, stjärnanis, Xanté, grädde och smör. Allt kört i Thermo'n till slätt.

Potatis och lök blandas med ost och grädde, salt/peppar. gratineras i 180grader 30 min under folie

Rödvinsreduktion på köttsaft, monterad smörklick på slutet

Salladen är bifftomat, lök, flingsalt och rapsolja

Dessert är en päronkräm med färska päron, vanilj, Xanté, socker och maizena
-vispad maräng nedrörd i kall kräm
-gräddad 10min 170grader i smörad/sockrad skål





söndag 12 februari 2012

Plan C: SpareRibs SousVide, Done!

Detta måste vara de sjukt möraste ribs jag någonsin smakat, och absolut bland de godaste också (Även om BBQ.grillen/röken inte fick vara med och leka, har inte skottat ordentligt på altanen i år heller!)



Rub:
Kryddpeppar
Kanel
Lagerblad
Vit/Svart peppar
Cayenne
Spiskummin
Piemento (rökt paprikapulver)
Oregano
Salt
Socker

Mixade rub'en

 och gned in köttet ordentligt


Vakuumpackade ribs'en

Körde ner dem i 70grader SousVide

 i ett dygn

Ugn 170grader
Grillkrydda på ribs'en 10 minuter
SweetBabyRay's BBQsås på alla sidor
10 minuter till i ugnen
Done!