Sök på bloggen

lördag 9 mars 2013

Carbonara på rester (Pancetta projektet)

Så var det då äntligen dags att ta reda på min pancetta som lagrats i kylen i 6 veckor.

Jag skar den så tunt jag vågade på min gamla aBo skärmaskin, och efter det blir det ju alltid ändbitar kvar så...

...det blev att slå ihop en carbonara till lunch.



En av de fantastiska med detta fd. enkla sidfläsk är aromerna, det doftar som när man är på saluhallen, helt underbart. Och smaken, smaken, jag säger bara smaken!!! 2 die 4.


Nyskuren Pancetta! Yummy.


Och tur hade jag, jag hittade en bit italiensk Parmesan långt in i kylen. Tack DUO grabbar för att ni vaccade osten så bra!

Resultatet av mina "vemödor!"


söndag 3 mars 2013

Dragontorsk SousVide

I dag blev det att leka lite med SousVide Supreme'n

Jag började att göra en snabb Hollandaise i 65c under 50 minuter.

3 äggulor
1 tsk senapspulver
225g smör
1 msk citronsaft
salt & peppar

Sousvide 65c/30min + 30min i glasburk, rör om efter halva tiden.
Mixa direkt i burken
Done

Sen saltade jag en bit torskrygg och la i vakuumpåse med lite rapsolja och dragon
Vaccade och körde i SousVide'n 50c/30 min

Tillbehör:
Tournerad potatis & morot, brässerad i olja/buljong
Stekt charlottenlök
Brässerad/Stekt rädisa
Italiensk Persillade (Persilja, vitlök, citronzest)
Knaprigt bacon
Sjögrässallad marinerad med soya och sesamfrö, (under fisken!)