Sök på bloggen

måndag 17 december 2012

Dags för uppdrag igen, Prep-time...

Nu börjar det återigen dra ihop sig till ett event.

Denna gång är det ett företag som vill bjuda några ur sin personal på en middag hemma hos en av gästerna.
Jag är inbokad som gästkock och ska i morgon servera en 4 rätters middag till 9 förväntansfulla gäster.


Kanske kvällens blivande huvudattraktion: Tournedau putsad oxfilé med vitlök och rosmarin
Biffen ska köras i 52 graderC under ett dygn i SousVide supreme maskinen, så att den blir riktigt aromatisk och mör.

Hängde räkor och gjorde majonäs igår kväll, så snart är skagenröran klar den med.

Måndag kväll blir det prep.kväll eftersom jag kommer att vara på supporten större delen av morgondagen.

-Rödvin/portvin reduceras till såsen


-Kräftorna skalade och skal m.m. rostas till fonden/soppan


-Tiramisu'n in the making


-Gåslevermoussen ska också göras så att den hinner mogna tills i morgon


Känns som att det inte blir så mycket slöande framför TV de närmaste kvällarna!