Sök på bloggen

måndag 30 juli 2012

Asado con Pebre (Mixed grill with Chilean sauce, potato-skin and -duchess)

Mixed grill with Chilean sauce, potato-skin and -duchess


I helgen blev det att leka lite med grillat, min tanke var att göra en variant på en av det sydamerikanska kökets specialiteter:


här är resultatet av mina ansträngningar denna gång: Asado con Pebre

LammKorv (Merqez eller liknande)
Kycklingvingar
Entrecôte eller flankstek

Marinad:
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk rivet citronskal
2 msk oregano
1 tsk svartpeppar

Chimichurri:
1 dl finhackad gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl finhackad röd paprika
1 dl finhackad persilja
1 1/2 msk finhackad röd chili
1 1/2 msk torkad oregano
2 1/2 dl olivolja
1 dl rödvinsvinäger
1 krm tabasco
1/2 tsk salt

Att äta till:
Friterade potatisskinn
Duchessbakelse
Blandad sallad

1. Chimichurrin.

Skala och hacka allt mycket fint.
Blanda allt med olja, vinäger, tabasco och salt.
Pebre: Grovt hackad urkärnad tomat i ovan (krossad avrunnen tomat på burk kan användas).
2. Kör entrecoten SousVide till 58 grader med lite marinad, salt och peppar. kyl
3. Putsa och marinera kycklingvingarna med chimichurri’n i ett dygn i kylskåp
4. Kör bakpotatis i ugn 180C, dela och gröp ur potatisarna (lite slarvigt), dela skalen i 6 delar ‘a potatis
5. Pressa potatis och rör ned: 1 äggula, ½ dl varm mjölk och 15g smör på ca 2 dl potatis
6. A la minute (portion).
1 skiva kött grillas lätt
3 vingar grillas
2 bitar korv grillas
3 bitar potatisskal friteras, saltas
1 spritsa Duchess’er på Silipat och kör klar i ugn. 
Pensla kött, vingar och korv med smält kryddsmör
Servera med ½ dl chimichurri/pebré och sallad.




Inga kommentarer: