Sök på bloggen

torsdag 7 juni 2012

Kalvbräss sallad

Fick tag i en bit kalvbräss, så idag blev det att leka lite med smaker och texturer.

Varm sallad med smörstekt kalvbräss, rosésallad, vakuuminfucerat äpple, rostad valnöt, smörslungad morot, honungsrostad pärllök, bladpersilja, olivolja och balsamico



Idén här var att det syrliga i balsamicon och äpplet skulle möta det söta i löken och salladen tillsammans med det mjuka i brässen med alla sina varma smaker som kontrasterades mot det krispiga från valnöten.

Döm själva om jag lyckades :)

Började faktiskt redan igår med att rensa, skölja och sedan sjuda kalvbrässen varsamt i saltat vatten.
Sen åkte den in i kylen, Miche (vår vovve) uppskattade putset som uppstod :)

Idag så skalade och tärnade jag ett grönt äpple, all puts och skal åkte ner i en kastrull med 1 dl socker och ½ dl vatten som kokades upp. Tärningarna for ner en ½timme senare i en vakuumpåse tillsammans med lite av dekokten och vakuumförpackades.
Skar upp morot, kalvbräss och snittade rosésalladen.
Hackade lite bladpersilja och skalade pärllöken.

Fräste först valnötterna i pannan, sedan morötterna i smör. Satte detta åt sidan.
Efter det åkte pärllöken ner i pannan med lite honung och flingsalt på slutet.
Stekte så kalvbrässen och till sist salladen tillsammans med persiljan.

Monterade på detta enkla sätt som en sallad och toppade med balsamico och den bästa olivoljan jag hade kvar efter Romresan med Andreas.




Inga kommentarer: