Sök på bloggen

söndag 22 april 2012

Chicken Cachew/Shiitake

Denna helg har gått i ett asiatiskt tema.


I går blev det DimSum

I dag skapade jag en mer klassisk kinesisk rätt: Kyckling med Cachewnötter och Shiitakesvamp 


Receptet:
1 stort kycklingbröst nerskuret i 1½cm tärningar, isch

Marinad:
1 msk ljus soya
½ msk socker
1 msk juice från riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk torkade chiliflakes
1 tsk potatismjöl
2 tsk chaoichin risvin (eller lite sherry)
salt och peppar

Blanda kyckling med marinadingredienser och låt vila minst ½ timme

Mis en place:
1 dl cachewnötter
2 vårlökar
1 charlottenlök
1½ dl shiitakesvamp
1 dl hönsfond
2 tsk sesamfröolja
1 tsk mörk soya
1 msk neutral olja

Tillredning:
Bryn köttet i omgångar och ställ åt sidan
Bryn lök och svamp och tillsätt kött, fond och nötter
häll i mörk soya och smaka av med salt och peppar efter behov
Lägg ner det vita från vårlöken och häll i sesamfröoljan


Servera med ris och strö över det gröna från vårlöken


Jag hade faktiskt tagit foton på alla delarna under matlagningen men...
...ett hett tips till er fotografer där ute:
 Se Till Att Minneskortet Sitter I När Du Ska Fotografera!!!



Inga kommentarer: