Sök på bloggen

söndag 22 januari 2012

Confitkokt griskind med bönpuré, rödkålssallad och karamelliserad lök

Så var det dags igen att leka lite med griskinden (till Mariannes förtret, hehe)



Denna gång blev jag inspirerad av ett recept i tidningen Gourmét
Jag måste säga att jag blev mycket postitivt överaskad över alla smakbrytningar, this is the shit!!!

Så här gjorde jag:

Bönpuré:

  • 1 dl bruna bönor
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 msk ättika
  • ½ dl vatten
  • salt och peppar
Blötlade bönorna i ett dygn före tillagning
Stoppade bönor och vatten i Thermomixern på 120grader/läge3 i 27 minuter

Hårdpulserade 2 gånger och smaksatte med övriga ingredienser
Lade krämen i spritspåse/vattenbad och sedan kyl





Rödkålssallad:

  • 3 dl finstrimad rödkål
  • 1 grönt äpple, skalat och finhackat
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk ättika
  • ½ tsk anis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Blanda allt och ställ i kyl




Griskinden:

  • 1 griskind
  • 2 dl ankfett
  • salt och peppar
Saltade och pepprade griskinden, vilade i kyl i 2 timmar
Sköljde av kinden och la ner i trång kastrull, täckte med ankfett
Kokade i 3 timmar på mycket låg värme
Lade kinden i press i kyl över natten







Dags för servering:

  • 4 st lökhalvor
Stek löken i smör/vatten och lite olja, först under lock sedan öppet, salta och peppra
Koka en kastrull med vatten och lägg ner bönpurén
Skär och trimma till griskinden i snygga block, stek på hög värme i samma panna som löken stekts i
Lägg upp sallad, puré, lökhalva och griskind
Droppa över lite balsamvinägercremé







Inga kommentarer: