Sök på bloggen

onsdag 17 augusti 2011

Vill ni hitta Kallrökt Älgstek så finns det här, klicka på länken nedan

Soppamannen: Kallrökt älgstek finns här

tisdag 16 augusti 2011

Kallrökt älgcarpaccio med västerbottensmajonäs


4-6 personers förrätt





200gr kallrökt älgstek (från Svantes Vilt och bär)
1 äggula
1 msk fransk senap
1 msk citronsaft
100gr västerbottensost
1½ dl kallpressad rapsolja
salt & peppar
Fin plocksallad

Rör ihop senap, citronsaft och äggula
Vispa kraftigt medan du sakta tillsätter rapsoljan i en svag stråle tills du fått en fin majonäs.
Riv osten mycket fint och blanda ner i majonäsen (spara lite ost till garnering)
Smaka av med salt och nyriven svartpeppar
Skär köttet väldigt tunt med en vass kniv
Lägg sallad på ett fat och sprid ut köttet över salladen
Ringla majonäsen över allt
Hyvla lite ost i snygga flagor över anrättningen och dra ett drag med pepparkvanen