Sök på bloggen

fredag 8 april 2011

Soppamannen gör hembesök #2:Sunnanå

Dags för veckans "prank", denna dagen styr vi (Hackman och jag) kosan till Ante och Mia på söder. Mia's föräldar har en vaktelfarm på Gotland och av en för mig okänd anledning så dök en kartong purfärska Vaktelägg på mitt kontorsrum. Snart kläcktes idén att här ska "hämnas" hihi


Yvonne blir lite bekymrad, tror hon tänker nått i stil med: Men han är ju 50 jävla år!!!

Här står vi då redo för dagens utmaning

Fick avvakta lite eftersom husfolket verkade röra sig oroligt i hemmet, misstänker de något?

Äntligen lugnt, nu jäklar ska det bli åka av!!!

Vi togs glatt, men lite avvaktande emot i dörren och fick komma in i huset, jag tog genast kommandot över köket och började förklara vad som skulle hända nu!

Satte snabbt Mia i arbete med att ta hand om skalning och hackning av rotfrukter

Det behövdes lite instruktioner innan hon kom igång ;)

Dags att göra laxQurnellerna

Shysta lökar!!!

Man tar ju chansen att inspirera även de yngre att intressera sig för matlagning: Det ska börjas tidigt, tyvärr fick han inte leka med knivarna för pappa Andreas

Nu börjar hon bli varm i kläderna

AIK Skellefte.aik, det går inte att missa att man kommit till en Skellefteåfamilj. Jag blev ständigt påmind om att SAIK är det som gäller, men lika glad är jag för det :)

Dags att tillkalla matgudarna: Floyd som är i himmelen, skänk mig inspiration...

Här skalar jag de 1½minuterskokta vakteläggen

Sista finliret på förrättslägget

Och en snabbkoll att Ante sköter sitt uppdrag: Ordna till sellerimoset till varmrätten

Här är slutresultatet: Förrätt Laxtartar med sparris & vaktelägg

Här har jag skurit upp Iberiakotletterna (Givetvis PataNegra: DenSvartfotadeGrisen)

Nu gäller det att vara försiktig, denna fina råvara ska absolut inte överstekas eller överkryddas, endast lite salt, peppar och vitlök

Värdfolket tittar förundrat på när jag vördnadsfullt steker de små kotletterna



Såsen gör jag av en reduktion från medhavd oxfond, tomatpure, smör, soya och lite timjan

Visst ser de goda ut??

Detta är SÅÅÅÅ kul, älskar att se tallrikarna växa fram

Mums!

Nå! Upp till bevis: Vad tycker värdfolket?

100%, en tia, yess...

lyckat prank även denna gång ;)

Nu får vi se var Hackman och jag dyker upp nästa gång, du kan aldrig känna dig säker MAOHHHAAAHHH

onsdag 6 april 2011

Maten, kärleken och flygrädslan EP:13-15

Pillan är saknad, en efter en försvinner vännerna ut i verkligheten. Tryggheten blir mindre och mindre, snart är det bara slut kvar...

Men...idag är en ny dag och nya äventyr väntar, gör som Kajsa Bergqvist och daskar mig i form på morgonen, här ska lagas mat!!
Jag kan inte tro att detta är sant! Ska vi laga en 2 rätters till en person som står oss riktigt nära, hur ska jag tänka nu? Mina barn? Mamma som lämnat oss? Mina barns mor? nej! så klart min Marianne: min älskade, förstås. Hur kunde jag ens tänka någon annan tanke?
Kan de ha tänkt att ta hit...nej...detta är ju lilla Sverige...inte då...finns inte på kartan...

Att göra mat till min Marianne blir väldigt känslosamt, det var ju så länge sedan vi sågs, hon är min röst i natten när det känns svårt, mitt allt, tryggheten i detta mediakaos!

Men till handling: Sticker upp på Östermalmstorg för att inhandla ingredienser till mina två kärleksförklarningar

Min meny kommer idag att börja med en Fisk och skaldjursgryta, avslutat av en SaffransPanacotta med hallonsobét & pepparkakssmulor

Mitt stora bekymmer ar att en Panacotta inte låter sig göras på denna korta tid om man inte har en ordentlig frys (vilket vi INTE har), så jag kör med det antika gamla göra glasstricket: Salta på isvatten så sjunker temperaturen rejält (-5 till -10 grader ca), hoppas det fungerar. Sorbét'en kör jag med florsocker och frysta bär så hoppas jag den håller till serveringen.

Och nu, när vi är klara sä släpper jury´n bomben: Personen ni tillägnat rätten är här! Näe, det kan inte vara möjligt, joo, tametusan, oj, svimmar jag nu? Ställer mig stadigt för att orka ta känslosvallet.

Kram, kram och mera kramar...

Tror inte ni förstår vilken bedrift detta är för Marianne, hon är sjukligt flygrädd. Allvarligt så blir hon kallsvettig av att bara prata om flygplan. Nu är det så att vi alltid brukar morgonprata inför dagens strapatser, så jag ringde henne även denna morgon (intet ont anande, hade jag bara lystnat lite extra så hade jag nog hört en telefon ringa längre in i studion), allt verkade vara som vanligt (attans vad bra ni kvinnor är på att narras!)

Glädjen

Min kärleksgryta

Och grädden på moset: kvinnofällan ;)

Även Per verkar bejaka sin kvinnliga sida idag

Mmmm, mera mera MERA!!

Och!! YESSSS...

Need to say more?

Oj oj

Men vad hon säger *skämmes/blyg/rörd*

Och ett litet "Ynnnf" från Marianne, i am on top of the world!!

Så var det återigen dags för två av mina vänner att duellera, denna gång med Hummrar! Cool, den skulle jag vilja ha varit med om!!

Jessika är väldigt orolig

Hon trodde nästan att den kokta hummern skulle bita henne :)

Adam får lite fräcka kommentarer från Leif M

Och till sist blev det Jessikas nästan osaltade vatten som avgjorde det hela :(

Ännu en vän borta, saknar dig Jessie. Nu är vi fyra kombatanter kvar, dags att ladda batterierna till slutbataljen :)